[硬件] 求砌機config ,$5000 左右, intel (有初步 config, 求意見)

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-29 16:07 發表

我平時最多都係上下網,睇下動畫,呢d野651k同i3應該冇乜大分別
我諗執相同打機會係一半半,呢d就明顯d影響,執相呢d應該都651K會好D
打機又點 ...
打機i3好d, 但係影響唔大

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-29 17:35 發表

打機i3好d, 但係影響唔大
衣家仲有肥龍2買
會唔會仲好d

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-29 18:17 發表

衣家仲有肥龍2買
會唔會仲好d
肥2咪即係Llano級數

但係對住A75, SB850/SB950唔太好

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-29 15:13 發表

又有人同我講話i3效能仲好過FX 8核o個d,衣家搞到我都唔知買乜好了,i3/651k

話說asrock d intel底板有埋除濕器咁強大o既,反而amd底板冇
除濕器只不過係用少D電著住部機保住D電
雖然我唔知係乜人同你講Intel好過AMD, 不過我相信呢度既用家絕對夠中肯

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-7-29 20:44 發表

除濕器只不過係用少D電著住部機保住D電
雖然我唔知係乜人同你講Intel好過AMD, 不過我相信呢度既用家絕對夠中肯
算了,唔好煩,出返651K算,相信d軟件將來會對多核心優化越黎越好,咁多兩個核都著數d,最快呢幾日去砌先

http://www.hknotebook.com/hkust2 ... op&brand=lenovo

廠機Q77都係5000幾. 不過唔知可唔可以加RAM
自己砌除左係可以擺埋個幾隻harddisk 都未唸到乜好處,

原來冇左DVI.. 即係又要自己砌番.

gtx550ti係唔係好過7770???

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-29 23:46 發表
gtx550ti係唔係好過7770???

HD7770 is faster

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-29 23:51 發表

HD7770 is faster
估唔到
A8呢個setting行緊幾多FPS

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-29 23:57 發表

估唔到
A8呢個setting行緊幾多FPS
大約5750既50-70%

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-30 00:00 發表

大約5750既50-70%
比多七百幾蚊換返黎咁好享受,又幾值喎
希望高登又好黃金又好,仲有PS07機箱比我砌機,其他我睇中o既硬件希望都唔好缺貨

我個list仲有冇野要改,HIS卡ok嗎
DVD-RW唔知買唔買返Pioneer好,或者淘寶淘SONY
ASRock A75M AMD A75,DDR3,Socket FM1 (APU),USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B
數量: 1 價錢: HK$ 620
AMD Athlon II X4 651K 3.0GHz CPU [Socket FM1] AD651KWNGXBOX 盒裝
數量: 1 價錢: HK$ 589
TEAM TXD38192M1600HC9DC-D DDR-3 1600MHz 8G Kit (4Gx2) 連散熱片
$350
HIS HD7770 iCooler 1G GDDR5 DVI/HDMI/2xMiniDP 顯示卡
數量: 1 價錢: HK$ 1000
WD Caviar Blue 10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD
數量: 1 價錢: HK$ 640
Plextor PX-890SA 24X DVD Writer /SATA 盒裝
數量: 1 價錢: HK$ 195
ANTEC HCG520 High Current Gamer 520W 80Plus Bronze 火牛
數量: 1 價錢: HK$ 540
SilverStone 精準系列 PS07B 黑色 Micro 直立式機殼
數量: 1 價錢: HK$ 590

致親愛的客戶,

多謝閣下對華碩產品的支持。

關於Asus P8Q77-M這片主機板,香港不會作銷售,亦無法預訂。

再次感謝閣下的支持

華碩皇家俱樂部
RCHT-KL

Oh no !!

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-7-30 14:51 發表
致親愛的客戶,

多謝閣下對華碩產品的支持。

關於Asus P8Q77-M這片主機板,香港不會作銷售,亦無法預訂。

再次感謝閣下的支持

華碩皇家俱樂部
RCHT-KL

Oh no !! ...
當時我係用電話問,我小佢都冇用………
你都係諗下其它chips,Q77不值得你額外花咁多心力……

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-30 14:59 發表

當時我係用電話問,我小佢都冇用………
你都係諗下其它chips,Q77不值得你額外花咁多心力……
問埋Intel就算,雖則有些少毛病

引用:
原帖由 符碌 於 2012/7/27 01:09 發表
其中一塊睇中o既gigabyte,唔少野o係上面喎
Giga