[硬件] SHURE SE102 $299 (已入手~!抵~!!)

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-8 01:12 發表

名叫專業級
sony專業級,最平o個隻ex310,都只係三百幾
咁EX310好定SE102好d?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-7-8 01:14 發表

咁EX310好定SE102好d?
SE102做到呢個價,EX310唔洗諗啦,除非你覺得EX310 o岩聲d先話買EX310

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-8 01:14 發表

我又完全唔覺得差,佢地成日都鍾意捧某d耳機踩某d耳機
可能係開放式耳機吧

我始終喜歡入耳式多D
一來隔音好D, 唔洗聽地鐵do do 聲
二來可以細聲D (唔洗蓋過background), 從而保護耳仔

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-7-8 00:45 發表
順便問下,Sennheiser又點呢?
ie80

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:18 發表

可能係開放式耳機吧

我始終喜歡入耳式多D
一來隔音好D, 唔洗聽地鐵do do 聲
二來可以細聲D (唔洗蓋過background), 從而保護耳仔
開放式耳機我係屋企用

話說想買隻隔音好d o既,仲諗緊SONY NC13 / NC33 / XBA-1,呢三隻,唔知買邊隻好,買NC13 / NC33就隔音一流,但XBA-1又好聲d

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-8 01:17 發表

SE102做到呢個價,EX310唔洗諗啦,除非你覺得EX310 o岩聲d先話買EX310
我唔係諗住買,因為冇錢,純粹吹下水賺多幾分。
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-8 01:24 發表

開放式耳機我係屋企用

話說想買隻隔音好d o既,仲諗緊SONY NC13 / NC33 / XBA-1,呢三隻,唔知買邊隻好,買NC13 / NC33就隔音一流,但XBA-1又好聲d
有nc13

真係冷氣呀 地鐵果d隔得好好
不過唔開nc就...

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-7-8 01:26 發表

我唔係諗住買,因為冇錢,純粹吹下水賺多幾分。
都估到你條友dry 吹唔做ga la

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-7-8 01:26 發表

有nc13

真係冷氣呀 地鐵果d隔得好好
不過唔開nc就...
用得佢就實會用個nc啦

nc100d好似好正,但又貴唔少

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-8 01:32 發表

用得佢就實會用個nc啦

nc100d好似好正,但又貴唔少
但我見隔離台真係好少人會買sony
通常都係SHURE, WESTONE, UE, Etymotic

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:29 發表

都估到你條友dry 吹唔做ga la
我又唔似得你地d米王,我冇閒錢買呢d野。
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:33 發表

但我見隔離台真係好少人會買sony
通常都係SHURE, WESTONE, UE, Etymotic
SONY動圈出名,d人就鍾意動鐵,動鐵隔音好d,咁唔玩sony都好正常
玩主動降噪耳機o既人就更加少,想知道好唔好都幾難

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-7-8 01:39 發表

我又唔似得你地d米王,我冇閒錢買呢d野。
買一件$299都叫米王
咁人人都係米王了

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-7-8 01:45 發表

買一件$299都叫米王
咁人人都係米王了
我用跟機耳筒就算
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-8 01:41 發表

SONY動圈出名,d人就鍾意動鐵,動鐵隔音好d,咁唔玩sony都好正常
玩主動降噪耳機o既人就更加少,想知道好唔好都幾難
Ex1000