[硬件] 求砌機config ,$5000 左右, intel (有初步 config, 求意見)

引用:
原帖由 lctang 於 2012-7-27 11:33 發表
買到 i7 就 i7 , 依家好多野都 support HT
VM未必係好事

引用:
原帖由 紙羊 於 2012-7-27 12:27 發表

我係一手,點會係三手貨呢
不過粒i7 920同埋塊板已經用唔著了, 上星期換左apu爽度大增了

4780x2同ram可以留住既...
我見KCWK講呢套野似曾相識, 我以為係佢賣畀你

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-7-27 12:32 發表

台底..
禁就有高度限制.

我係電腦台, 我下午去睇case, 都可度過先考決定...

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-27 12:43 發表

禁就有高度限制.

我係電腦台, 我下午去睇case, 都可度過先考決定...
唸住點砌?

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-7-27 13:21 發表

唸住點砌?
我部機有問題.

但我想等到LGA1150先換.

先換左CASE 火牛HDD SSD RW 先.

仲有冇人用FDD?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-27 12:32 發表
VM未必係好事
not really.
如果唔係 server 個邊就一早死晒

引用:
原帖由 lctang 於 2012-7-27 14:31 發表

not really.
如果唔係 server 個邊就一早死晒
VM唔係得1個scenario

如果真係咁唔掂 EMC 就死晒

引用:
原帖由 lctang 於 2012-7-28 01:49 發表
如果真係咁唔掂 EMC 就死晒
唔係HT唔掂, 我係話唔係所有scenario都係開HT好
佢如果係2個heavy VM with 1 thread
開HT係會慢左

EMC果d多數係好多light VM, 咁用HT梗係快左啦

漢科EMAIL覆左我話冇代理Q 系列主機板

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-7-28 17:22 發表
漢科EMAIL覆左我話冇代理Q 系列主機板
代訂可唔可以?

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-28 17:27 發表

代訂可唔可以?
代訂之後保養通常會點架?

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-28 17:27 發表

代訂可唔可以?
我之前就訂板的事問過佢地…………
佢本身冇carry的型號通常都唔會單獨幫你,除非你要到五至十塊………

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-28 17:39 發表

我之前就訂板的事問候過佢地…………
佢本身冇carry的型號通常都唔會單獨幫你,除非你要到五至十塊………
即係想用既話就要過對面搞團購啦?

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-28 17:39 發表

我之前就訂板的事問候過佢地…………
睇見咁既"點線" 都知道代理反應唔多好..
我有再問可唔可以代訂, 佢未覆,
聯強到而家都未覆

有冇得直接搵ASUS 訂呢?