[硬件] 白癡 OEM 廠......唉

引用:
原帖由 Puff 於 2012-7-2 14:24 發表

OT:

話說 AMD 可能真係會出 ARM-based APU (for tablets? smartphones?)...
應該係用黎攻克 sub 2-watt 市場掛,只不過唔會係 13/14 年既事。13/14 應該仲係 Jagaur 領軍。

不過 AMD 話 x86 ULP Core 會繼 ...
ARM可能係for手機

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-2 15:57 發表

ARM可能係for手機
我同意,畢竟 Tablet 用 x86 可以一雞 N 味...。唔知會用邊間廠既 baseband 呢?

引用:
原帖由 Puff 於 2012-7-2 17:52 發表

我同意,畢竟 Tablet 用 x86 可以一雞 N 味...。唔知會用邊間廠既 baseband 呢?
煙條部機印象中用Ti

引用:
原帖由 Aware 於 2012-6-30 18:21 發表

我用緊啲死人HD Graphic打緊機
d3 here~~

引用:
原帖由 Puff 於 2012-7-1 16:48 發表

SV, LV, ULV, tablet... 35W, 25W, 17W, 15W, 9W, 5.9W, 3.8W APU 一應俱全。
重點係有無 OEM 廠用黎做你講果 D 「特別野」又做得出彩姐,請問 AMD 錯了嗎?

定係叫 AMD 轉行做埋 OEM?出部 AMD Catalyst 10.1 ...
你下面好提議..XDD
佢做IP可能仲好搵都唔定..

引用:
原帖由 Puff 於 2012-7-2 14:24 發表

OT:

話說 AMD 可能真係會出 ARM-based APU (for tablets? smartphones?)...
應該係用黎攻克 sub 2-watt 市場掛,只不過唔會係 13/14 年既事。13/14 應該仲係 Jagaur 領軍。

不過 AMD 話 x86 ULP Core 會繼 ...
果粒..好似係cortex-a5.. 做security野..佢應該係拎個gpu去計佢既RSA之類..