[硬件] 粒G530真係好強大

粒G530真係好強大

放係ITX
今日咁熱摸落去都只係少少暖
比著以前P4已經著緊火restart左幾次
不過INTEL個風扇真係好_嘈

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 19:41 發表
你呢d少野啦

4核ITX都有啦
http://discuz.servehttp.com/viewthread.php?tid=44310
有$$我一早玩左四核(INTEL)
AMD 個TDP好似信唔過 我有粒X2 240
同樣係65W 放係個細箱度 熱到就黎辣手
搞到要降壓降頻

引用:
原帖由 potato 於 2012-5-9 19:46 發表

搞到要降壓降頻
4核? 打到機?
同價買到SSD?

熱? 你用過部機未?
full load幾個鐘都唔到60度

引用:
原帖由 potato 於 2012/5/9 19:46 發表

搞到要降壓降頻
你用緊邊隻細箱
可以話你聽 , 你話 Intel 四核好
2400S 我夠有玩過啦 , sample rate > 80 部 ITX
Full Load 一d都唔微暖

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

乜野叫唔得
我上星期先整左部 i5-2320 行 itx
因為ram太平關係, 行左8G

可以話你聽
AMD / Intel 所謂既 TDP 都係信唔過
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 19:58 發表
乜野叫唔得
買電腦用8GB ram是常識吧

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 19:58 發表
乜野叫唔得
開隻 BF3 鬥下
有人投訴 玩 LOL 都 LAG 爆

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 19:58 發表
乜野叫唔得
Case model Please
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-5-9 20:00 發表

買電腦用8GB ram是常識吧
$156 4G, 好難唔買 8G
引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:00 發表
開隻 BF3 鬥下
鬥攞屋企果部吧

買左張 5450 出dual vga
上星期那部是公司文書機,
料都係25xx+250 <- VGA
無買 HD

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 20:03 發表

鬥攞屋企果部吧

料都係25xx+250  
HD6550D係HD5570 lv

引用:
原帖由 fish! 於 2012/5/9 20:03 發表

鬥攞屋企果部吧
料都係25xx+250  
車, 唔好玩既
同你講 ITX 就同我鬥 Desktop

Desktop 我都唔怕你
1090T + 16GB DDR3-1600 + HD6950 1GB + > 4TB HDD + 2x SSD + 1TB RAID 0 & RAID 1

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-5-9 20:02 發表

Case model Please
呢排搞左兩部:

1.
2.

引用:
原帖由 fish! 於 2012-5-9 20:06 發表

呢排現在兩部:

1.
2.
http://store.antec.com/Product/e ... 761345-15121-4.aspx

96mm (H) x 222mm (W) x 328mm (D)