[智能電話] 向自己勸敗Xperia S - 但硬係覺得有D野

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2012-3-2 12:50 發表

note 係公司拿出來太張揚~~
not playing is ok  

引用:
原帖由 GeN~XP 於 2-3-2012 12:50 PM 發表

note 係公司拿出來太張揚~~

我公司起碼有八部。

引用:
原帖由 lorym 於 2012-3-2 12:57 發表

我公司起碼有八部。
係街見而家用Note嘅,女仲多過仔…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2-3-2012 12:59 PM 發表

我都覺。
人仔細細.............跟住拎部 Note 出來講電話。

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-3-2 12:59 發表

認真mode 40以上c9多

引用:

因為d女視力差d?!
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 lorym 於 2012-3-2 12:57 發表

我公司起碼有八部。
我老細坐我隔離....冇野擋///

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-3-2 12:31 發表
個report內文都有講,
Sony取向係偏於推高ISO,求一個更安全嘅快門值。

問題在於,雖然背照式Exmor R入光量比傳統CMOS高兩倍,
但高ISO noise表現,係咪按比例贏人兩倍呢?!

手機鏡頭個焦距咁短,
「安全系數快門」,1 / focal leng ...
影人用高少少快門會減少出鬼影

引用:

個個女仔都貪大
咁唔好怪我地d 男仔都貪大啦

1/17s 可能會有手震...
想影手震相定粗粒相?

引用:
原帖由 ivan15 於 2012-3-2 14:03 發表
1/17s 可能會有手震...
想影手震相定粗粒相?
應該咁講,要聞相,Exmor R好多時都輸

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-3-2 11:00 發表
ISO無比例, 佢應該剩用auto mode
上面張相, 筆者講左GSII較好
我想話唔知係我唔識分定notebook 顯示唔到
同GS2比, XS 既sample多數唔係特別靚~

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-3-2 14:08 發表

應該咁講,要聞相,Exmor R好多時都輸
大机唔肯定, 但大机基本上一定後製, 係聞都聞後製叻唔叻?

但呢兩次Xperia 相, 比我感覺都輸在整體, 例如立體, 對比...
... detail係多左, 但手機相唔會有興趣去後製...

開始懷疑, 手機背照式相機會唔會HTC仲叻D呢?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2012-3-2 14:17 發表

大机唔肯定, 但大机基本上一定後製, 係聞都聞後製叻唔叻?

但呢兩次Xperia 相, 比我感覺都輸在整體, 例如立體, 對比...
... detail係多左, 但手機相唔會有興趣去後製...

開始懷疑, 手機背照式相機會唔會HTC仲叻D ...
唔係,就算DC仔,Exmor R聞相多數都輸...
Sony個計算方法係偏向高ISO,高快門+開盡光圈

佢o既結果係幅相Blur o既機會細,但聞相就無detail

震左喎

我覺得,高iso,唔好濛好d啦