[硬件] Ivy Bridge Info Thread(Updated#2 30-11-2011, @#122)

引用:
原帖由 Aware 於 2011-11-28 19:45 發表

指Intel唔敢出>4GHz?
唔只

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-28 19:48 發表

唔只
即係佢可以再多core/cache落主流U,但係冇咁做?

引用:
原帖由 Aware 於 2011-11-28 21:30 發表

即係佢可以再多core/cache落主流U,但係冇咁做?
唔推頻, 唔加core

即係要成本重視

引用:
原帖由 ccw 於 2011-11-28 10:34 發表

http://news.mydrivers.com/1/210/210479.htm
S都3.1G ......再遲下可能S同K同頻.
或者K仔由77W直落65W.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Aware 於 2011-11-28 16:32 發表
onx K版冇VT-D :o)
但3770 Non-K終於用返最上級IGP,唔超既話都唔使為個IGP買K仔,而且又有VT-D.
i5要最上級IGP就一係S一係K.

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-28 21:32 發表

唔推頻, 唔加core

即係要成本重視
可能IB-E要壓落來.
IB打APU,IB-E打BD.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-11-29 06:20 發表

可能IB-E要壓落來.
IB打APU,IB-E打BD.
...
IB-E要明年年尾或更遲

引用:
原帖由 Henry 於 2011-11-29 06:18 發表

但3770 Non-K終於用返最上級IGP,唔超既話都唔使為個IGP買K仔,而且又有VT-D.
i5要最上級IGP就一係S一係K.
所謂最上級IGP = GT520?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-29 06:51 發表

所謂最上級IGP = GT520?
上 => HD4000
中 => HD2500
下 => HD1XXX (Celeron/Pentium)

睇表所有i7都係用HD4000,有無K都一樣,變左一係K一係VT-D,少左個變數.

效能未測未能定斷,不過如果有GT520個位既話,HD6470/GT520M就可以早抖.

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-29 06:50 發表

...
IB-E要明年年尾或更遲
而家先出SB-E,都預左.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-11-29 07:17 發表

上 => HD4000
中 => HD2500
下 => HD1XXX (Celeron/Pentium)

睇表所有i7都係用HD4000,有無K都一樣,變左一係K一係VT-D,少左個變數.

效能未測未能定斷,不過如果有GT520個位既話,HD6470/GT520M就可以早抖.:xp ...
Llano 2C (low end) 都快過6470M
I記個target會唔會set得太低

如果真系咁勁抽, i 唔洗收 n都得喎

引用:
原帖由 Aware 於 2011-11-28 16:32 發表
onx K版冇VT-D :o)
25 26k都無:o)

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-29 08:08 發表

Llano 2C (low end) 都快過6470M
I記個target會唔會set得太低 (low end) 都快過6470M
我係講個Series入面遮,唔係Absolute.

況且BD無IGP,i5/i7送埋IGP都算係賣點既.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-11-29 18:16 發表
我係講個Series入面遮,唔係Absolute.
況且BD無IGP,i5/i7送埋IGP都算係賣點既.
咁都計?