[硬件] [請教, 望遲D先移] 出廠機好, 還來自己砌好

[請教, 望遲D先移] 出廠機好, 還來自己砌好

打左關係後, 我做左衰人將自己部機比新同事, 自己換新機
考慮緊買DELL好定自己砌機會比較好
以下配置是DELL機, $5899
處理器        第二代Intel® Core™ i5-2400 處理器(3.1GHz, 6MB, 4C)        編輯
作業系統        正版 Windows® 7 家用進階版 SP1 64 位元 多語言        編輯
軟體        Microsoft® Office Starter 2010:Word 和 Excel 精簡功能版本,含廣告,不含 PowerPoint 或 Outlook        編輯
防毒軟體        Trend Micro Worry-Free Business Security Service (多國語言) - 30 天試用        編輯
顯示器        戴爾™ E2211H 21.5"寬螢幕 LED 顯示器        編輯
記憶體        4GB (2X2GB) 雙通道 DDR3 1333MHz SDRAM 記憶體        編輯
硬碟        500GB 7200RPM SATA 硬碟帶 16MBDataBurst™ 快取        編輯
顯卡        1GB NVIDIA® GeForce® GT 530 (DVI, HDMI, VGA)        編輯
光碟機        16X DVD+/-RW 光碟機        編輯
戴爾服務: 硬體支援        1年 次營業日上門服務        編輯
網絡備份服務        1年戴爾(TM) 聯機備份2GB        編輯

唔太知價, 定係自己砌會好D?

hell 機 + 3年main
最重要既係包埋 license

買 notebook 好

Dell

自己換大火牛 Display card

引用:
原帖由 lctang 於 2012-2-2 15:13 發表
hell 機 + 3年main
最重要既係包埋 license
3年就唔會攪啦, 壞左換件就換, 換唔到就換新機(到時都唔知係唔係呢間公司 )
即係DELL機會比同級自砌抵玩, 是嗎?

引用:
原帖由 fish! 於 2012-2-2 15:14 發表
買 notebook 好
唔止做文書野

引用:
原帖由 SilverLake 於 2012-2-2 15:14 發表
Dell

自己換大火牛 Display card
有張FX1800係手

上面值唔值得+$311 換i5 2500

Notebook
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-2-2 15:15 發表

3年就唔會攪啦, 壞左換件就換, 換唔到就換新機(到時都唔知係唔係呢間公司 )
即係DELL機會比同級自砌抵玩, 是嗎?
換件仲貴過你 main
Win7 license 都成千

引用:
原帖由 dom 於 2012-2-2 15:17 發表
Notebook
唔會考慮啦

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-2-2 15:16 發表
上面值唔值得+$311 換i5 2500
no

買盡3年保啦!
上次我個sales有無搵你?

引用:
原帖由 lctang 於 2012-2-2 15:18 發表

換件仲貴過你 main
Win7 license 都成千
到時咪比錢買, 反正又唔係我比錢

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-2-2 15:19 發表
買盡3年保啦!
上次我個sales有無搵你?
workstation老細仲未傾掂
搵左佢報左價