[硬件] 有冇2.1 Speaker可以推介

ricky哥緊記, 去邊睇都好, 千萬唔好信隔離台音響區D人講野
個度D人好極端, 一係DIY人推介你砌喇叭, 一係堆新手剩係識得係黃金呢D小圈子內

對companion 20 我點睇都唔知有咩好
又唔係平

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-1-19 10:58 AM 發表

落黃金地庫近樓梯果間,Edifer 齊哂
高登新翼嗰面,以前大唐嗰個舖最入面有賣Edifer,我見價錢好似再抵啲
款唔知齊唔齊,不過最緊要冇咩人流,可以聽真啲

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-19 12:32 發表

電腦接LINE IN 算啦
除非你電腦有HDMI
如果 ATI DISPLAY CARD 有一個 HDMI, 咁係唔係一個 HDMI 駁去 SOUNDBAR 再去 MON, 而另一個就用 DVI 出 SCREEN 呀? 其還是可以 2DVI 駁去 MON + 1HDMI 駁去 SOUNDBAR 呀?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-1-19 12:51 發表

如果 ATI DISPLAY CARD 有一個 HDMI, 咁係唔係一個 HDMI 駁去 SOUNDBAR 再去 MON, 而另一個就用 DVI 出 SCREEN 呀? 其還是可以 2DVI 駁去 MON + 1HDMI 駁去 SOUNDBAR 呀?
如果兩個機都有Optical out 咪用 optical啦

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-1-19 12:51 發表

HDMI >> SOUNDBAR >> HDMI 轉 DVI-D >>MON

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-1-19 12:56 發表

如果兩個機都有Optical out 咪用 optical啦
呢個方法比較簡單 D
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-19 12:39 發表
ricky哥緊記, 去邊睇都好, 千萬唔好信隔離台音響區D人講野
個度D人好極端, 一係DIY人推介你砌喇叭, 一係堆新手剩係識得係黃金呢D小圈子內
去 post76 好D

引用:

問題係你用dual mon, 我唔知經soundbar後可唔可以同步輸出

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-19 12:59 發表

去 post76 好D
1K推介喇叭, 可能無人理你

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-19 13:01 發表

問題係你用dual mon, 我唔知經soundbar後可唔可以同步輸出
試過得

DVI-D 1440x900
HDMI >> RX-V2067 >> Pan記 爬時麻

引用:
原帖由 cainester 於 2012-1-19 12:33 發表

咪4舊水囉
USD

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-1-19 13:40 發表

USD
上面講到咁正...諗諗佢啦

引用:
原帖由 lctang 於 2012-1-19 13:03 發表

試過得

DVI-D 1440x900
HDMI >> RX-V2067 >> Pan記 爬時麻
明白!
PK大已經可以經呢個接法入手啦

引用:
原帖由 cainester 於 2012-1-19 16:19 發表

上面講到咁正...諗諗佢啦
耳聽為實