[硬件] XEON E3-1230, 跪求一塊性價比高既媽媽板

引用:
原帖由 leyland1989 於 2012/1/4 12:20 發表
叫左你用AMD
公司機 由佢啦
廢事 人地咩鑊嘛

公司機 唔係話 AMD 唔好
不過 高達 90 %香港 IT 人 唔信  AMD 我都無辦法
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012/1/4 13:01 發表

吹部都No.1化?!
下 ? 窮人文書機 要 Quad Core 開始 你唔知係由 ”孔明仔" 帶起既咩
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 4/1/2012 14:30 發表

公司機 由佢啦
廢事 人地咩鑊嘛

不過 高達 90 %香港 IT 人 唔信  AMD 我都無辦法
AMD is ok, but CPU $1500+, still better go to Intel la!

引用:
原帖由 bebird 於 2012/1/4 13:03 發表

not easy to find. I think in HK, BIOSTAR only like to sell low-end model
鬼咩 , 生物星 T 系咁貴價 , 拍得住 A 牌/ G牌咁大牌
點賣呀
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012/1/4 13:10 發表

pin數一樣,多數都得??
唔一定架
你 Xeon U 係 "Server" U
廠無寫 Support 安到落去唔著機就捉蟲
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 bebird 於 2012/1/4 14:31 發表

AMD is ok, but CPU $1500+, still better go to Intel la!
出錢買機既話事
當然 我既話 唔駛講 係吹部 / No.1 都知 我只會買 AMD
天然系長髮眼鏡娘 最高

有時咁講
買得 E3-1230
就唔好頭大身細了

賣比你果個人都笑

引用:
原帖由 dom 於 4/1/2012 14:32 發表

鬼咩 , 生物星 T 系咁貴價 , 拍得住 A 牌/ G牌咁大牌
點賣呀
i used once before, 690G bought from china

引用:
原帖由 fish! 於 2012-1-4 14:34 發表
有時咁講
買得 E3-1230
就唔好頭大身細了

賣比你果個人都笑
老實講
E3-1230配H61
我又唔覺頭大身細喎

引用:
原帖由 dom 於 4/1/2012 14:34 發表

出錢買機既話事
當然 我既話 唔駛講 係吹部 / No.1 都知 我只會買 AMD
i knew
(i've 1 intel & 1 AMD desktop pc)

引用:
原帖由 sunyung 於 4/1/2012 14:36 發表

老實講
E3-1230配H61
我又唔覺頭大身細喎
if the H61 mb parts is good quality, yes.
coz nowadays only oc needs expensive mb.

引用:
原帖由 dom 於 2012-1-4 14:30 發表

公司機 由佢啦
廢事 人地咩鑊嘛

部機係我自己既
我都係睇性價比, 而家唔係任何死硬派架
我自己第一部真正砌既電腦都係Axp 2500+
為嘜? 咪因為佢性價比勁高囉
3800 4200我都砌過, 老實講係個時開始對AMD失望
如果AMD而家仲係咁既局面, 唔洗話我, 大把人都鐘個頭去買AMD啦

引用:
原帖由 bebird 於 2012-1-4 14:38 發表

if the H61 mb parts is good quality, yes.
coz nowadays only oc needs expensive mb.
我就係覺得E3-1230都唔超得, h61我又唔覺有咩咁失禮
唔係手上有4條DDR3 4G, 我或者都會選擇用佢

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-1-4 14:41 發表

部機係我自己既
我都係睇性價比, 而家唔係任何死硬派架
我自己第一部真正砌既電腦都係Axp 2500+
為嘜? 咪因為佢性價比勁高囉
3800 4200我都砌過, 老實講係個時開始對AMD失望
如果AMD而家仲係咁既局面, 唔洗話我, 大把人都鐘個頭去買AMD啦
大把人轉左會

引用:
原帖由 sunyung 於 4/1/2012 14:43 發表

我就係覺得E3-1230都唔超得, h61我又唔覺有咩咁失禮
唔係手上有4條DDR3 4G, 我或者都會選擇用佢
H61 is really ok gei (if no need SATA3 and 4xDIMM)