[硬件] 小鏡號 終於用到 8GB RAM

小鏡號 終於用到 8GB RAM

要換晒兩條 Kingston DDR3-1333 4GB 先行到盡 8GB
A-DATA 個兩條 就行唔到
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

A-DATA

我仲係2GB RAM
陰L功

引用:
原帖由 XT 於 2011-11-9 22:18 發表
A-DATA
SSD我用A-DATA架..

引用:
原帖由 XT 於 2011/11/9 22:18 發表
A-DATA
同一日同batch 都可以差d 兼容度行唔到 Dual Channel
不過有話 可能係無左 DDR3-800 SPD 所以行唔到
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 62561 於 2011-11-9 22:19 發表

SSD我用A-DATA架..
SSD 就無乜事
係佢啲RAM易有靈異事件...

引用:
原帖由 dom 於 2011-11-9 22:21 發表

同一日同batch 都可以差d 兼容度行唔到 Dual Channel
不過有話 可能係無左 DDR3-800 SPD 所以行唔到
之前同人出部機 , MSI x A-DATA 差啲出事
啲RAM Timing有啲錯o左

引用:
原帖由 XT 於 2011-11-9 22:21 發表

SSD 就無乜事
係佢啲RAM易有靈異事件...
DDR400用過A-DATA,要加電壓先行到DDR400.

引用:
原帖由 62561 於 2011-11-9 22:24 發表

DDR400用過A-DATA,要加電壓先行到DDR400.
... blacklist 佢穩陣啲

頂佢
換翻對 A-DATA
真係行唔到 8GB  @ Win 7 64bit
天然系長髮眼鏡娘 最高

DOM 你WIN7 64BIT 係跟機碟定自己裝BOXSET?

小鏡

換ram

唔夾美幸

引用:
原帖由 patman 於 2011/11/9 22:50 發表
DOM 你WIN7 64BIT 係跟機碟定自己裝BOXSET?
我自己安 同 跟機版之前 一路都係 認到 8GB 用唔到 8GB (Max 3.75GB @ Win 7 64bit )
依家 我見 RAM 平翻 , 買左兩條 Kingston
一安 落去著機

8GB RAM ( 7.25GB 可用)

開 program 依家搭埋 SSD , 直頭係超爽了
天然系長髮眼鏡娘 最高