[智能電話] Samsung GALAXY Y 僅售$1,398

Samsung GALAXY Y 僅售$1,398

針對入門級智慧型手機市場, Samsung 推出採用 Android 作業系統的 GALAXY Y ,配備多項智慧型手機擁有的基本功能,建議零售價僅為港幣 $1398 ,讓更多用戶踏進智慧型手機世界。
Samsung GALAXY Y 擁有 3 吋 QVGA 全輕觸式屏幕,支援 240 x 320 解像度,尺寸為 104 x 58 x 11.5mm ,並僅重 97g 。採用 Android v2.3.5 作業系統,支援多點觸控,也支援手寫輸入和虛擬鍵盤等,配合 TOUCHWiZ v3.0 用戶介面,可讓用家按日常使用習慣自訂桌面。
GALAXY Y 擁有基本配備,內建 832MHz 處理器、內建 160MB 記憶體和支援 32GB microSDHC 記憶卡擴充,也提供 200 萬像素相機,以及支援 WiFi 無線網絡。
此外, GALAXY Y 內置 QuickOffice 軟件,讓用家可檢閱包括 Word 、 Excel 、 PowerPoint 及 PDF 格式的各類文件檔案,方便工作,而且也提供 Social Hub 社群整合功能、 GPS 定位、天氣及新聞資訊等,並支援 Android Market 下載各應用程式。
同時,為了保障用戶防止手機遺失, Samsung GALAXY Y 支援開啟手機追踪器,只需要在 Samsung 的網頁上登記,即使遺失手機亦即可透過該項軟件進行手機追蹤,第一時間尋找失機的位置,也可進直打撥打失機號碼、限制手機撥出號碼,甚至是遙距檢查手機通話紀錄

即日起, Samsung GALAXY Y 於香港通路市場公開發售,建議零售價為港幣 $1,398 。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

計時開始

買比老母用都好wor
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

正呀 啱哂我
今可以有CHANCE 放棄 NOKIA

引用:
原帖由 sunyung 於 7-10-2011 05:59 PM 發表
計時開始

重未移
Loli退散,御姐無敵

引用:
原帖由 Quinton 於 2011-10-7 18:01 發表
買比老母用都好wor
你既諗法同我一樣!
阿媽成日話 Touch Screen 手機煩,但其實我覺得 Android 可以搬晒 d 常用程式去 Home Screen
Check 電話記錄、睇訊息都唔洗記咁多個掣,我反而覺得對佢黎講應該方便左囉
:)

岩曬手細既人用
不過mon 解像度會令某堆apps 炒 (只佔極小數吧 , 好睇devoloper 搞唔搞)  ... 始終800*480 係主流
Hi~

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-10-7 18:04 發表

你既諗法同我一樣!
阿媽成日話 Touch Screen 手機煩,但其實我覺得 Android 可以搬晒 d 常用程式去 Home Screen
Check 電話記錄、睇訊息都唔洗記咁多個掣,我反而覺得對佢黎講應該方便左囉 ...

睇下你屋企個位大人貪唔貪心
簡單既電話無野玩,
呢D電話, 上左癮之後, 求知慾會好強

引用:
原帖由 刺青 於 2011-10-7 18:05 發表
岩曬手細既人用
不過mon 解像度會令某堆apps 炒 (只佔極小數吧 , 好睇devoloper 搞唔搞)  ... 始終800*480 係主流
many low-end android phones are still using this resolution

引用:
原帖由 Godgundam 於 2011-10-7 18:02 發表
重未移
好命

好似幾吸引咁喎

引用:
原帖由 註冊 於 2011-10-7 18:10 發表

好命

RAM太少.
ロストックで風を攫うや思い出す

日日差電太皇太后肯定