[智能電話] Xperia Mini Pro 朋友,想問

Xperia Mini Pro 朋友,想問

1. 米有LED, 只知充電同冇咩電會有提示.

但MISSING CALL 同未讀INCOME SMS 會唔會閃? 咩色?

2. 我試DEMO機時只有拼音..
   如果要其他輸入法, 都要裝APPS?

3. 係唔係想發D 簡中SMS出去,
   要轉簡中UI 打字先得?
   見繁中都有拼音, 但顯示的字係繁中...

4. 有冇人UPDATE左, 個返回KEY怪怪地/MON 暖時D TOUCH 制有D 失控??

THANKS

1. 白色
2. 唔駛..有手寫注音倉頡筆劃日文
3. 未試
4. 冇..

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-10-2 22:42 發表
1. 白色
2. 唔駛..有手寫注音倉頡筆劃日文
3. 未試
4. 冇..
1. Both 都係白色唔停閃?

2. 手寫都係繁中準D?

1.冇留意
2. 用開五筆:-P

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-10-2 23:11 發表
1.冇留意
2. 用開五筆:-P
5筆係內置?

見開左KB, 禁正方制都係係英文字/符號/PINGYIN 切換...冇5掣的

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-10-2 21:01 發表

但MISSING CALL 同未讀INCOME SMS 會唔會閃? 咩色?

要轉簡中UI 打字先 ...

MISS call 好似係紅色
INCOME SMS 係白色閃

輸入法倉頡同速成都得
都可以用KEYBOARD
個名叫CEDIME

要轉簡中UI 打字先得?
   見繁中都有拼音, 但顯示的字係繁中...

我諗要裝百度輸入法之類...
本身個中文輸入法好SUCK..
4. 有冇人UPDATE左, 個返回KEY怪怪地/MON 暖時D TOUCH 制有D 失控??

未UP 過~唔知

五筆即係筆劃
用kb係得嗰三樣,一係用3rd party

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-10-2 23:20 發表
五筆即係筆劃
用kb係得嗰三樣,一係用3rd party

引用:
原帖由 poonyc 於 2011-10-2 23:15 發表

MISS call 好似係紅色
INCOME SMS 係白色閃

輸入法 ...
最衰MINI 的LED 燈係機頂...平放手機睇唔到

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-10-2 23:27 發表

有keyboard 算係咁~

引用:
原帖由 poonyc 於 2011-10-3 12:43 發表

有keyboard 算係咁~
如果mini 將led 搬去前面就好了

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-10-2 23:27 發表

機頂???
唔係o係面咩...左上角...

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-10-3 14:30 發表

機頂???
唔係o係面咩...左上角...
MINI WOO

中bug...
麻煩delete

中bug...
麻煩delete