[硬件] 唉!部部ultrabook都係MBA Clone

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 01:05 發表
d廠本身識做, intel攪個ultrabook, 又限us$1k, 簡直係傻
我指我觀...

好多PC廠都抄緊MBA/MBP個外觀,望下U300粒開關,再望下MBA/MBP粒開關,除o左一個擺右手,一個擺左手,完全無分別!

其他ultrabook 係咪都係SSD???

引用:
原帖由 VC@home 於 2011-9-2 10:45 發表
其他ultrabook 係咪都係SSD???
好多都係

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-9-2 08:51 發表

我指我觀...

好多PC廠都抄緊MBA/MBP個外觀,望下U300粒開關,再望下MBA/MBP粒開關,除o左一個擺右手,一個擺左手,完全無分別!
That's why they are all doomed by Apple.......

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-9-2 08:51 發表
我指我觀...
攪成咁, 薄機唔等於MBA下話

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 14:06 發表

攪成咁, 薄機唔等於MBA下話
我真係想睇下Apple會唔會告呢堆廠...

完全無新意可言,大家都係將Apple o既外貌Clone,然後o係I/O上改下,交貨~...望下堆A-pad,唯一就係Sony Tablet叫有新意,其餘都係跳唔出iPad呢個框框

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-9-2 14:18 發表
我真係想睇下Apple會唔會告呢堆廠...
完全無新意可言,大家都係將Apple o既外貌Clone,然後o係I/O上改下,交貨~...望下堆A-pad,唯一就係Sony Tablet叫有新意,其餘都係跳唔出iPad呢個框框 ...
其實應該係時候唔再用呢類kb

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 14:20 發表

其實應該係時候唔再用呢類kb
嘿,除o左一o的business lineup(e.g. Dell Latitude, Lenovo ThinkPad),都無乜搵唔到chocolate key...

但Apple o既chocolate key係較剪腳!好好打!

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-9-2 14:24 發表
嘿,除o左一o的business lineup(e.g. Dell Latitude, Lenovo ThinkPad),都無乜搵唔到chocolate key...
但Apple o既chocolate key係較剪腳!好好打!
無左rom, 照道理應該有空間做其他野, d廠只係諗外型

引用:
原帖由 rickywk 於 2011/9/2 14:24 發表

個人用緊 Thinkpad Edge 13 (AMD) , 之前係 Thinkpad X100e 都係同類 "Chocolate Key"
用落 又唔覺有咩大問題
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 14:31 發表

無左rom, 照道理應該有空間做其他野, d廠只係諗外型
Apple係California既Design studio同其他牌子既山寨式/日式Studio(應該話無Design部門),邊有得比?
係SONY叫做有個Design studio做下野遮.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-9-2 16:11 發表

Apple係California既Design studio同其他牌子既山寨式/日式Studio(應該話無Design部門),邊有得比?
想賺人錢就唔該俾少少誠意

好似HP咁就死得人

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-2 16:14 發表

想賺人錢就唔該俾少少誠意

好似HP咁就死得人
HP
出都懶得出.

所以聯想自家野賣唔得貴,SONY貴都有人買.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-9-2 16:11 發表

PC有內外在美o既,死剩Sony同ThinkPad

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-9-2 16:23 發表

PC有內外在美o既,死剩Sony同ThinkPad
thinkpad都downgrade緊