[硬件] dom又開戰

家常便飯 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

吸煙危害健康丫嘛
仲有~
企硬, take K仔, 衰硬

人地開火先
話買兩年前級數既 4 核 唔值

買 INTEL IGP
DX11 = 無
Hardware T&L = CPU 加速
OpenCL = 無
QuickSync ? 除左某d support 既 Program 加速到就無用
遊戲兼容度 = GOOD LUCK

用張 4 ~ 5 年前既顯卡 7600GT / 8600GT 都不如呀

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

越近 AMD 有新Product launch 就越多呢d 死煙條死士 出post 抽水

Destiny2009 =  CEO
NV 無新野出, GT520 廢柴 , 連 GT430 / GT220 都快唔過又唔見有人講?
講 C/P 平卡 nVIDIA 全滅 ($1000 內) , 無野講 廢事開post 提啦, 所以咪嘴砲 AMD 轉移視線

食煙個堆 =
1. AMD 好易壞 ,話壞 100% , 人地問證據 佢話見到 , 自己以前係3C 做, 依家場外舖砌機每年過200 台 , Exp 多過你喎

2. 一個就話 AMD 死 U 死得多, A64x2 年代 個期, 我講過 個期有 F牌廠做 Socket 偷工減料, 有主機板廠貪平cut-cost 用左之後d U
Bad contact 散熱 Overheat  死, 主板廠都比套新 HSF Mount (強化背板) 比客換 , 咁又入 AMD 數 我答完佢都係兜圈話易壞
廢事駁佢
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-7-26 17:21 發表
越近 AMD 有新Product launch 就越多呢d 死煙條死士 出post 抽水

Destiny2009 =  CEO
NV 無新野出, GT520 廢柴 , 連 GT430 / GT220 都快唔過又唔見有人講?
講 C/P 平卡 nVIDIA 全滅 ($1000 內) , 無野講 廢事開post ...
I've never 死 U, regardless intel or AMD.

引用:
原帖由 bebird 於 26/7/2011 05:38 PM 發表

I've never 死 U, regardless intel or AMD.
跟本U就係最難死既硬件之一 (除非有人硬膠膠唔裝HS)

好地地分享下開核成果
都要比班intel 死忠抽水

我又抽一份

引用:
原帖由 dom 於 2011-7-26 17:13 發表
人地開火先
話買兩年前級數既 4 核 唔值

買 INTEL IGP
DX11 = 無
Hardware T&L = CPU 加速
OpenCL = 無
QuickSync ? 除左某d support 既 Program 加速到就無用
遊戲兼容度 = GOOD LUCK

用張 4 ~ 5 年前 ...
No one expect to use that IGP to play game.
Play game please buy Geforce 560Ti/ATI HD6850 (minimum)

引用:
原帖由 Henry 於 2011-7-27 06:15 發表

No one expect to use that IGP to play game.
Play game please buy Geforce 560Ti/ATI HD6850 (minimum)
8200 / 780G快過G45一截...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-7-27 06:16 發表

8200 / 780G快過G45一截...
我部NB係用G45.
省電大過天.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-7-27 06:19 發表

我部NB係用G45.
省電大過天.
咁我都係

個igp真係2d only...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-7-27 06:20 發表

咁我都係

個igp真係2d only...
Desktop,當有一排唔打機就用內顯.
要打機請買/插卡.

所以個IGP幾勁都無意思,只係睇片玩online而已.
除非個內顯真係拍得住中高階卡.