[智能電話] [FW] Samsung GS2 無左 IMEI

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-6-27 16:07 發表

所以咪話呢D情況, 點都一定要攪返場大龍鳳, 點會係個客話點就要點先
今次係samsung出事, 下次如果其他牌子呢, 又肯定其他牌子為呢個情況進行即時維修? ...
而家samsung hk都係照galaxy s方式,落閘

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-6-27 16:08 發表

而家samsung hk都係照galaxy s方式,落閘
真係要睇下, 呢個情況係多定係少啦
如果係多既, 就真係samsung再一次玩死自己

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-6-27 16:04 發表

拿拿拿, 我無講過係你既問題呀, 我一直都清楚知道你係forward過黎
我只係對個位事主要疑問, 同mud只係想某D回覆既人收一收口
就以吹部為例, 各大雙核機都已經有一定數量既用家係到
有問題咪討論下囉, 但係唔洗用諷 ...
只係呢度既 afanboy 多過其他好多
直頭用 iPhone 既好似要死先得咁...
直到當 Android 係神咁拜~~~

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 16:33 發表

只係呢度既 afanboy 多過其他好多
直頭用 iPhone 既好似要死先得咁...
直到當 Android 係神咁拜~~~
呢度邊有fanboy。咪玩啦

引用:
原帖由 Aware 於 2011-6-27 16:44 發表

呢度邊有fanboy。咪玩啦
要唔要我搵D post 出黎????

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 17:16 發表

你post出黎啦, 師兄
等大家可以討論下
我相信好多人, 包括我, 而家個表情係

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 17:16 發表

你唔係講緊*幸下嘛....
不過唔使咁勞氣啦, 大家都知呢個係吹水FORUM 者, 唔係打手地方...

RELAX

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-6-27 15:44 發表
由頭到尾都佢踩三星售後唔掂先餘, 但都証明唔到佢無root/改機之下就將部機攪成咁
我認同三星售後唔係好, 我自己以前拎三星MON同PRINTER一樣領教過, 但呢個情況, 如果係越來越多, 我覺得三星一定點都要做野
問題係而 ...
我係事主.. 朋友通知我有人fw左我個post.. 而重話果度有人懷疑我係打手.. 所以忍唔住要開個acc講番幾句野囉..
我重新一次, 我無做過任何root機/flash rom既事..而部機所有既apps都係o係google / samsung market DL落黎 (除左3仔本身pre-install左既apps我唔知有無問題啦..因為拎番黎係開過盒..重裝左佢地既apps) .. 你係要唔信都無計..
買左部機7日.. 本身好地地.. 無啦啦突然read唔到sim咭.. 我都唔知係無左imei.. 跟住試左hardreset (重要係本身內置hardreset有bug..要入個samsung id & password, 但係id位無得比你入..只有pw位..咁點入呀?.. 於是爬文搵到個code, 打code先reset到--> "*2767*3855#" ).. 跟住見都係唔得.. 再睇下部機既status..先見到唔見左imei...

拎到上去整.. 個cs第一句就話.. 你root過部機喎.. 無左imei.. 我都想爆佢架啦..跟住佢好醒咁閃左去話比engine check..我同佢講左好多次.我無root.. 佢再講我真係會發火... 之後佢地都唔敢再係我面前提個"root"字.. 只係re-phrase左話.. "可能用戶裝左一d不明來歷既apps..導致到部機無左imei..."

我個用意係想po出黎..睇下大家有無咁既情況.. 或者有無人遇過咁既情況.. 睇下有無人幫到手.. 或者可以有個channel raise out呢個可能係本身缺憾既問題...
我買左部機..7,8日..都未摸熟 (我唔係全職玩電話人).. 點會屎忽痕走去root機呀..我連點root都未知.. 比左一舊$$出黎..然後用左7日.跟住唔得拎去整..然後話要你比多舊$$整喎.. 你係我你會點?

如果你都係覺得我老作黎唱衰3星..咁我都無話可說...

引用:
原帖由 nacho 於 29-6-2011 09:01 PM 發表

我係事主.. 朋友通知我有人fw左我個post.. 而重話果度有人懷疑我係打手.. 所以忍唔住要開個acc講番幾句野囉..
我重新一次, 我無做過任何root機/flash rom既事..而部機所有既apps都係o係google / samsung market DL ...

求神拜佛........我部機唔好有事呀。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-6-29 21:59 發表

求神拜佛........我部機唔好有事呀。
我阿媽個部都係。。。。

引用:
原帖由 nacho 於 2011-6-29 21:01 發表

我重新一次, 我無做過任何root機/flash rom既事..而部機所有既apps都係o係google / samsung market DL ...
依家個情況點?
如果仲有事而佢仲系甘賴ge話,我覺得你應該揾消委會或者報館將件事搞大佢

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-6-29 22:41 發表

依家個情況點?
如果仲有事而佢仲系甘賴ge話,我覺得你應該揾消委會或者報館將件事搞大佢
已經寫左EMAIL比SAMSUNG..但係佢未覆..
部機就咁HEA左係度 >"< 用緊老豆果D勁舊電話 T.T.......
E+ 盡量想試番禁番個IMEI出黎.. 事原因為出左事後..我曾經有試過整到IMEI出黎(佢無SIGNAL公仔會變番無SIM咭公仔).. 咁我拎去整果時有問過果個維修經理..我問佢係咪我整得番個IMEI出黎佢就幫我整.. 佢話要佢地都禁到個IMEI出黎先算 >"<...
因為早前幾日我不斷試..(不斷插SIM拔SIM..插SD..拔SD..飛機MODE..反飛機MODE..既COMBINATION..狂試)..有幾次比我撞番個IMEI出黎.. 但係我試唔番點整到出黎...呢幾日再試.. 已經試唔到果個情況 >"<!!!
errrr... 我想睇下佢地點覆... 不過多數應該都會去消委會投訴!!

我諗我果部都可能係個別例子(可能真係死板OR之類) T.T... 我同我個FD 一齊出.. 佢果部無事...重玩得好開心.. 日日係我面前耀武揚威個衰人!! 吼`~

我等緊放完假...返工先搵個3 agent 出機 = =