[智能電話] Android 新手問題

引用:
原帖由 肉肉 於 27-6-2011 04:44 PM 發表
Galaxy S2

引用:
原帖由 Aware 於 2011-6-27 17:02 發表

兄台你做乜野?
睇上面D回復???
仲有電子玩物區個D
一直以黎都係咁
我一直都無出聲

今次覺得太過火先出聲~~~

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 16:58 發表

nothing special
成個 forum 都係咁
邊個區都只會講 iPhone 有咩唔好~
唔會講 Android 有咩唔好, 直頭當神咁拜
用 iPhone 既人最好死晒 / 萬惡不赦
自卑既都唔知係邊個

好得過個D天下無敵既機問題多多

如果容唔到 ...
各有所 like la....
如果無 iphone user, 我會生活困難...

Viva la vida

原生 manage apps 一個一個揀黎刪又得
去market my apps 刪又得
market download 個 uninstaller(不過之前有D malware 會扮uninstaller)  又得

得咗

移 post 了, 又玩完

引用:
原帖由 lorym 於 27-6-2011 04:17 PM 發表

估錯人添。

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2011-6-27 17:05 發表

各有所 like la....
如果無 iphone user, 我會生活困難...

咁耐以黎既回復
直頭講到 iPhone user 係死既
Android 最好, 無得頂
直頭當 iPhone user 唔係人
要唔要我搵D post 出黎???
呢度比 EPC 既 Android 更過份
如果呢度容不下 iPhone 既人, 請出聲
我自然唔會留低~

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 17:13 發表

咁耐以黎既回復
我自然唔會留低~ ...

泠靜o的

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2011-6-27 17:18 發表

泠靜o的
你地上面D回復係咩???

引用:
原帖由 toby 於 2011-6-27 16:27 發表

裝左go launcher都可以係drawer度 按實出x
再入del screen
Go Launcher 真係好正 我好鐘意佢個月曆 widget
不過其實佢好多野都抄 iOS
:)

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 17:13 發表

咁耐以黎既回復
我自然唔會留低~ ...
師兄, 唔洗咁大反應喎
我純粹係攪笑形式去講, 完全無惡意去抵毀用iphone既人
我自己都一樣用過iphone架
自問我自己唔會因為你用咩系統, 而對你有偏見既人
不過呢, 如果你get唔到我上面回覆既意思
咁我真係幫你唔到啦

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-6-27 17:44 發表

師兄, 唔洗咁大反應喎
我純粹係攪笑形式去講, 完全無惡意去抵毀用iphone既人
我自己都一樣用過iphone架
自問我自己唔會因為你用咩系統, 而對你有偏見既人
不過呢, 如果你get唔到我上面回覆既意思
咁我真係幫你唔到 ...
請睇返咁多有關 android 既 post 先再講啦...

引用:
原帖由 hamu278 於 27/6/2011 05:25 PM 發表

Go Launcher 真係好正 我好鐘意佢個月曆 widget
不過其實佢好多野都抄 iOS
直頭係雜抄

不過用得開心就唔理佢

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-27 18:01 發表

請睇返咁多有關 android 既 post 先再講啦...
唔洗再講
起碼我本人係無惡意
師兄你又唔洗再咁激動,
可以架啦

引用:
原帖由 刺青 於 2011-6-27 18:03 發表

直頭係雜抄

不過用得開心就唔理佢
我鐘意呢句
初初用覺得佢幾靚,之後上網睇下 iPhone d 野,先發覺刪 apps、資料夾、長按震 icon 都係抄返黎…
:)