[硬件] 黑仔..第一次食煙就出事

定帶曬板U,RAM出中央田好

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-24 01:04 發表
doM姐又話intel問題既

引用:
原帖由 toby 於 2011/6/24 00:03 發表

3點半左右掛.,.考完筆試行左另外2c再落去

我就係個條.單ram/插曬2條.......
咁點solve
你咩model 主板
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 lctang 於 2011/6/24 01:04 發表
自 H55 開始, 部份主機板用內顯有規定要插
唔係最近 CPU 條 RAM slot  *最好睇 Manual , 會有寫的*
係要 睇manual 插 先會有畫面

因為以前 初玩 H55 唔知, 以為塊板壞
比我舊公司呀頭恥笑 話我唔識玩 Intel (咁我事實係唔識玩 Intel )

所以我先會講講, 你睇睇Manual 有無寫
如果有寫, 你插兩條RAM 又無事 既話 就應該係我講既問題

不過你覺得係主板問題既話 都係趁頭七 拿去舖頭了

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-6-24 02:54 發表

自 H55 開始, 部份主機板用內顯有規定要插
唔係最近 CPU 條 RAM slot  *最好睇 Manual , 會有寫的*
係要 睇manual 插 先會有畫面

因為以前 初玩 H55 唔知, 以為塊板壞
比我舊公司呀頭恥笑 話我唔識玩 Intel (咁 ...
H61M/U3S3
我就係有2條4激..
插曬2條slot就出事喎

估唔到中央田d人都幾好..
抵我次次買成set都會搵佢

下次輕手D

btw 係唔係幾爽呢

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-25 07:47 發表
下次輕手D

btw 係唔係幾爽呢
可能係我第一次擺個陣唔岩位..係上面郁左兩下..
爽好似幾爽呀..拎佢來插電視1080p youtube好smooth
不過我唔記得自己部htpc 785g睇youtube有冇問題..但播hd片full screen 1定唔smooth囉

引用:
原帖由 toby 於 2011-6-25 00:55 發表
估唔到中央田d人都幾好..
抵我次次買成set都會搵佢
中央田d人幾好

引用:
原帖由 toby 於 2011-6-25 07:53 發表

可能係我第一次擺個陣唔岩位..係上面郁左兩下..
爽好似幾爽呀..拎佢來插電視1080p youtube好smooth
不過我唔記得自己部htpc 785g睇youtube有冇問題..但播hd片full screen 1定唔smooth囉 ...
所以我都轉左用 2100T
你都快D食埋煙

引用:
原帖由 ccw 於 2011-6-25 08:38 發表

中央田d人幾好
部份 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

有少少後悔買左95 W的2400...
好在GIGABYTE有Hardware poet control

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-6-25 08:49 發表

部份 la
算係咁啦,如果買成set我一定去中央田..
如果買1,2樣野,就睇下3c 邊間最平
不過中央田counter係姐姐汁野喎
引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-25 08:43 發表

所以我都轉左用 2100T
你都快D食埋煙
htpc好小用..最多都係播rmvb,mytv係我先會玩hd..最多用番mon睇,唔換嫁啦,買左nas後,想賣埋佢tim
--------------
BTW,RAM價又跌左..1日就$238->$228(好似)

改行睇 BD