[智能電話] 喺鴨記買左部STAR A8比老豆

mkt cpu
強國雙卡雙代果d機都係用佢

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-6-19 11:42 PM 發表

但CPU係Media Tek出品,好少聽見話佢出CPU,會唔會好雞? 460MHz+280MHz 又代表乜?
8舊水,你可以指望有幾堅揪

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-6-19 23:43 發表
mkt cpu
強國雙卡雙代果d機都係用佢
我淨係知MediaTek出唔少燒碟機既chips...
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-6-19 23:38 發表
CPU:Media Tek MTK6516 460MHz+280MHz

即係點?雙核心??

WIFI:802.11b/g wireless internet

冇n.....
FROM BAIDU

2009年初聯發科推出MT6516之時,雖然配置相對高通等競爭對手不算高,總體差距並不大,

MTK6516內部集成了兩枚CPU內核,其中 ARM926EJS內核專門給AP部分使用,而另一枚ARM7EJS內核專供BP部分使用,

而Qualcomm的MSM7200A也是SoC晶片,內部同 樣集成兩枚CPU內核,其中ARM11專供AP部分使用,ARM9專供BP部分使用,
現在高通方案已經升級成A8、A9的1Ghz AP,
聯發科依然發佈並推廣基於ARM926的智慧手機解決方案,高舉100美元的旗幟。

***運行在Application Processor(AP)的套裝軟體稱為AP包,包括作業系統、使用者介面和應用程式等;
***與Baseband Processor(BP)相關的套裝軟體稱為BP包, 包括baseband modem的通信控制軟體等.

樓主hold住好孩子o者
原來你真係一個好孩子

just kidding

比一個後生仔用,直頭仇人機

比個老人家用,有得玩啤牌麻雀,有電視睇有收音機,部機已經超額完成,加上跟機兩電,連埋之前買部山寨nokia既電,一共有5粒電

咪住先,你地班友掛住研究部機,都無人答我邊度搵"免費"apps

一轉返問西就無晒人回

引用:
原帖由 terryho666 於 2011-6-20 10:12 發表

比個老人家用,有得玩啤牌麻雀,有電視睇有收音機,部機已經超額完成,加上跟機兩電,連埋之前買部山寨nokia既電,一共有5粒電

咪住先,你地班友掛住研究部機,都無人答我邊度搵"免費"apps :ang ...
我估,抑係好似"你想"果d網,抑係就大陸網。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

比多幾舊Galaxy Mini起碼玩到推銀射殭屍

引用:
原帖由 terryho666 於 20-6-2011 10:12 AM 發表

咪住先,你地班友掛住研究部機,都無人答我邊度搵"免費"apps :ang ...
酷安囉,
不過我唔包安唔安全架。

http://www.coolapk.com/

MTK既Android機唔多掂 ....

引用:
原帖由 阿峰 於 2011-6-21 08:40 發表
MTK既Android機唔多掂 ....
我玩左都幾耐,比部LG GT540慢D,粗用都OK