[智能電話] sensation係用乜CPU?

sensation係用乜CPU?

究竟用高通定arm?

longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

former

用膠通msm8660 1.2g dual core scorpin(好似咁串)

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-6-18 00:07 發表
用膠通msm8660 1.2g dual core scorpin(好似咁串)
我見好多人都話係 arm cortex A8???
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 18-6-2011 08:21 AM 發表

係咪即係佢個架構?

引用:
原帖由 lorym 於 2011-6-18 08:24 發表

係咪即係佢個架構?
好混亂
不過唔緊要,我諗佢係因sense3.0 其它hardware野都無乜所謂,反正快三幾日,耐既都係一頭半個月就有新機王誕生
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2011-6-18 08:21 發表

Nonono 係膠通同Arm買左拉神 可以自己搞Core
而整出來個架構同A8有好多相似
而佢勁A8 d
不過事實上唔係A8 core

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-6-18 09:24 發表

Nonono 係膠通同Arm買左拉神 可以自己搞Core
而整出來個架構同A8有好多相似
而佢勁A8 d
不過事實上唔係A8 core
咁A8同A9係咪真係爭咁遠?我係百記玩過三叔GS2部demo,速度上分唔到邊部快D,長時間用唔知喇!
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

sensation 好似高通單核...??

引用:
原帖由 ivan15 於 18-6-2011 03:40 PM 發表
sensation 好似高通單核...??
你指跑分?

引用:
原帖由 T12 於 2011-6-18 10:12 發表

咁A8同A9係咪真係爭咁遠?我係百記玩過三叔GS2部demo,速度上分唔到邊部快D,長時間用唔知喇!
差成段
不過無理由 有i3 xxxx 唔同用i3 xxx
差成代

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-6-18 22:12 發表

差成段
不過無理由 有i3 xxxx 唔同用i3 xxx
差成代
買左HTC
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長