[智能電話] 唔通真係要用三星機械人....

唔通真係要用三星機械人....

自從家母用左部Galaxy S2 之後, 我都想換部Android機
原先唸住買Atrix, 唸住重少少都okay,

點知試左一輪,都搵唔到可以閂wifi既shortcut,
而Samsung將佢放係 notification, 勁方便. Motorola 玩左一輪,發現個mon真係好正,個人覺得比Samsung好.
其實係咪root左再裝software就有同樣效果

雖則大家都係Android, 不過customisation都係緊要, 唔通Samsung 呢方面真係收服左我...?

懶的話,放個「電量控制」 widget 響 homescreen 咪得囉
再唔係咪自己刷 ROM 囉
:)

引用:
原帖由 bondleung 於 2011/6/19 12:56 發表
自從家母用左部Galaxy S2 之後, 我都想換部Android機
原先唸住買Atrix, 唸住重少少都okay,

點知試左一輪,都搵唔到可以閂wifi既shortcut,
而Samsung將佢放係 notification, 勁方便. Motorola 玩左一輪,發現個mon真係 ...
LG 機
我係 Home screen 頂部一拉 就有晒 WiFi / GPS / GPRS/3G (Data) / Ring mode control 了
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-6-19 13:20 發表

LG 機
我係 Home screen 頂部一拉 就有晒 WiFi / GPS / GPRS/3G (Data) / Ring mode control 了
真的? 不過要我考慮Samsung都算, LG就....恕難跟從

引用:
原帖由 hamu278 於 19-6-2011 01:05 PM 發表
懶的話,放個「電量控制」 widget 響 homescreen 咪得囉
再唔係咪自己刷 ROM 囉
哩個我都用緊,
請問佢既排列有冇得改架?

引用:
原帖由 lorym 於 2011-6-19 14:38 發表

哩個我都用緊,
請問佢既排列有冇得改架?
本身好似冇,但可以裝其他差唔多功能 & 樣既 apps 代替
e.g. SwitchPro Widget (要錢…) , Widgetsoid2.x (免費,但個人覺得難上手過 SwitchPro Widget)  
:)

引用:

LG 機
htc IS更新2.3後者都有
Loli退散,御姐無敵

回復 6# hamu278 的帖子

不過widget始終放喺一頁,唔夠你喺notification拉咁方便
用samaung真你怕佢個售後服務,不過mo記都好似唔好得去邊

其實atrix多唔多custom made野可以玩?

引用:
原帖由 Godgundam 於 2011-6-19 16:24 發表

htc IS更新2.3後者都有
其實呢個係咪2.3既function之一?
因為我部三藩市@cm7 都一樣係notification有曬電源control

引用:
原帖由 rai 於 2011-6-19 22:18 發表

其實呢個係咪2.3既function之一?
因為我部三藩市@cm7 都一樣係notification有曬電源control
我見sony ericsson 部xperia arc 好似冇。。。 

引用:

LG 機
htc too
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長