[硬件] 有邊隻router...

分期咪 + $ 自己計

引用:
原帖由 bluesky 於 10/6/2011 09:25 PM 發表
又補句...1043 個wifi 得130m @ddwrt, 行唔到300m 既...
channel width set 40MHz

引用:
原帖由 刺青 於 2011-6-10 21:32 發表

channel width set 40MHz
set 左先得 130

引用:
原帖由 fish! 於 2011-6-10 21:29 發表

如已買, 不如算吧啦, 150和200差唔多
用o左唔夠1個月... 已經
依家用緊thomson tg789咋

引用:
原帖由 lctang 於 10/6/2011 09:33 PM 發表

set 左先得 130
我部941 set 呢個夾多隻tplink 802.11n 手指出到 300

可能唔夾chips 又或者係dd wrt 本身問題

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-10 21:33 發表

set 左先得 130
咪就係咯... 仲 過linksys 120...

引用:
原帖由 刺青 於 2011-6-10 21:51 發表

我部941 set 呢個夾多隻tplink 802.11n 手指出到 300

可能唔夾chips 又或者係dd wrt 本身問題
nb/ip/it... 都只有130m 以下...

WRT610N / E3000 class都好似去唔到200Mb/s

E4200唔知改左乜

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-6-10 21:55 發表
WRT610N / E3000 / E4200 class都好似去唔到200Mb/s
所以我冇話要呢d..我真係要高速既...

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-10 21:56 發表

所以我冇話要呢d..我真係要高速既...
改左, E4200 NAT去到600Mb/s

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-6-10 21:58 發表

改左, E4200 NAT去到600Mb/s
其實... 話唔定好快1000m 會降價...
所以唔想到時又換機...
同埋... 一定要夾pccw 既獨特login 方式
有人話4200超熱同功率不足...

所以想直接睇商用model... 穩定勝於一切
(我上隻bbr4hg 用o左10年...唔係佢只有幾十mb, 我都唔換住)

E4200 又唔覺熱...

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-10 22:02 發表

其實... 話唔定好快1000m 會降價...
所以唔想到時又換機...
同埋... 一定要夾pccw 既獨特login 方式
有人話4200超熱同功率不足...

所以想直接睇商用model... 穩定勝於一切
(我上隻bbr4hg 用o左10年...唔係佢只 ...
商用無線router 有冇咩介紹?

要port forward...DrayTek 個介紹好似好煩...

都係 pc router啦
E350 平

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-10 22:18 發表
都係 pc router啦
E350 平
點放櫃頂呀?
買pc 都換o左自已用緊果d 先啦...
我d pc 仲係8年前既p4 咋...