[硬件] TPLINK 1043 跌到399

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-2 21:42 發表

DIY 換RAM 死喎...

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-6-2 21:43 發表

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-6-2 21:40 發表

多野玩,尤其要開VPN ge我地
會唔會穩定D ???
而加我隻 Belkin 幾部機 BT 都唔會死
不過都好舊, 想換一隻~

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-2 22:03 發表

會唔會穩定D ???
乜Belkin 咁正常嫁咩..
個陣個FD上網買過一隻,佢話差到爆(PCCW),我拎來試(HKBN),又係唔掂
WIFI連唔到,BT即死,上網都成問題
個FD上YAHOO放左,之後黑名單了
覺得佢只係SELL樣..

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-6-2 22:03 發表

會唔會穩定D ???
依到唔少brother 都用緊,我只幾穩定,幾粒種一齊B都可以
不過1043 夾 DDWRT wifi就差D,有D人話唔到full speed

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2-6-2011 09:29 PM 發表

賣比我啦
係咪 A 店交收?

公司belkin 一世保, 但成日唔夾機

引用:
原帖由 lorym 於 2011-6-2 22:12 發表

係咪 A 店交收?
how much?

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2-6-2011 10:42 PM 發表

how much?
我冇諗過喎。
你用住先囉。

我講埋有乜問題先,
就係我屋企有部聯想手提電腦用 WIFI 時有時會連接唔到部 1043,
一重啟部 1043 就一切正常,
但我另外個 IPCAM 又唔會連唔到線架喎,
我都唔明點解!

btw 我都要買router

引用:
原帖由 fo2live 於 2011-6-2 22:20 發表
公司belkin 一世保, 但成日唔夾機
TP-LINK 都有呢個問題..... 我隻941ND就係咁...

引用:
原帖由 bondleung 於 2/6/2011 11:33 PM 發表

TP-LINK 都有呢個問題..... 我隻941ND就係咁...
我隻941ND flash 完 dd-wrt之後 lan 過 lan 資料部 router 會死

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-6-2 22:10 發表

依到唔少brother 都用緊,我只幾穩定,幾粒種一齊B都可以
不過1043 夾 DDWRT wifi就差D,有D人話唔到full speed
係... 只有130m
power 去唔到20dbm 以上

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-2 23:49 發表

係... 只有130m
power 去唔到20dbm 以上
去到23dbm

引用:
原帖由 ngotto 於 2011-6-2 18:42 發表

V1.7打後比我只v1.4差左
Config 一樣的情況下大家用料一樣地差
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."