[硬件] display card 又有問題

display card 又有問題

連續幾日打三國志, 打打下就成部機熄左

初頭以為 CPU 過熱 (用緊 X4 630)
因為一開返機係 BIOS 見到 CPU 70度
咁清左D塵, 開個 cool & quite, CPU 得 3X 度
都係咁熄機

尋日搵個 HWmonitor 睇, 一開機 display 8X度,
一打三國志就慢慢升到 110度
再睇 CPU 風扇, 完來無轉
聽人講 ATI default 唔會轉???
要  full load 先會轉???
不過 full load 都唔會轉, CCC 有無得 set???

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011/5/25 11:02 發表
連續幾日打三國志, 打打下就成部機熄左

初頭以為 CPU 過熱 (用緊 X4 630)
因為一開返機係 BIOS 見到 CPU 70度
咁清左D塵, 開個 cool & quite, CPU 得 3X 度
都係咁熄機

尋日搵個 HWmonitor 睇, 一開機 display 8X ...
唔會唔轉喎.....
你塊板 傻傻地...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-25 11:34 發表

唔會唔轉喎.....
你塊板 傻傻地...
咁即係死左 display 啦...
咁又要買過張...

$800 以內, ATI 邊隻好???

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-5-25 11:46 發表

咁即係死左 display 啦...
咁又要買過張...

$800 以內, ATI 邊隻好???
有機會只係死風扇...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-5-25 11:48 發表

有機會只係死風扇...
但有平既 display 風扇買????
我個張係 4650 only...

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-5-25 11:49 發表

過左保養都係買過啦...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-5-25 12:13 發表

過左保養都係買過啦...
唔記得, 不過都唔知有無單...
$800 以內有咩好揀???

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-5-25 12:33 發表

HD57x0/HD67x0

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-5-25 11:49 發表

愛琴海岩唔岩 超平價放比你

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-5-25 12:35 發表

HD57x0/HD67x0
57/67 over budget
好似 6670 抵玩D

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-5-26 11:09 發表

57/67 over budget
好似 6670 抵玩D
又係wor

換左名 (HD67xx), 又貴左

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011/5/25 12:33 發表

HD6670 / HD5770
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-5-27 02:21 發表
http://discuz.servehttp.com/viewthread.php?tid=35370
Sapphire HD6670
同我用緊個張 4650 個樣一樣

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-5-27 09:55 發表

同我用緊個張 4650 個樣一樣
HD46x0公板 = HD56x0公板 = HD66x0公板