[硬件] Athlon II X4 or i3 沙橋雙春?

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-4-4 18:22 發表

- 果三塊 (ASRock, Intel, MSI) 既 SATA 好似得 3.0Gb/s … 用 SATA3 有其他優勢??
- MB 方面,Intel 果塊得 VGA output ...
http://www.intel.com/products/de ... DH61WW-overview.htm
我原 ...
放心, 10個有9個同你講底板用料的人都只識老吹, 這種人的意見幾乎可無視

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-4-4 18:22 發表

- 果三塊 (ASRock, Intel, MSI) 既 SATA 好似得 3.0Gb/s … 用 SATA3 有其他優勢??
- MB 方面,Intel 果塊得 VGA output ...
http://www.intel.com/products/de ... DH61WW-overview.htm
我原 ...
MSI個bios都夠你死了

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/4 18:22 發表

我原 ...
如果你想比塊板 , 比 BIOS 玩自己既話你用 MSI 啦
我寧願用 ASRock / Biostar 都唔會用 MSI , 話知佢"軍規" (台灣軍規有幾好, 笑料黎架, 佢d ATI 卡,
我係冗屋講過見過 好Q 多 HD57XX / HD48XX 都係壞 MSI )

我已經Blacklist MSI Mainboard
Display 就 Blacklist MSI ATI 部份model 卡

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

MSI BIOS 有乜事??更新問題?
:)

其實MSI冇咩問題, 有部分人係用過壞過, 但大部分人係人云亦云係咁話MSI差
自己用過P35, RAM槽死左3次
770沒事
785G沒事
790FX沒事
HD5770(公板)沒事

一般唔超頻(但我用果陣都有超), 全預設用通常都唔會出事
正常人都唔會用個BIOS, 又點會俾BIOS玩死

BTW我用落Gigabyte低階板既BIOS仲垃圾過MSI
連最基本既Default都冇, 預設電壓(已經係下限, 有加冇減)已經係超頻電壓黎, 頂佢...
(非環保人士可以無視之)

不過最穩陣都係用返Asus

引用:
原帖由 LKNim 於 2011-4-5 11:55 發表
其實MSI冇咩問題, 有部分人係用過壞過, 但大部分人係人云亦云係咁話MSI差
770沒事
785G沒事
790FX沒事

正常人 ...
其實我係貪佢五年保養姐
:)

引用:
原帖由 LKNim 於 2011-4-5 11:55 發表
770沒事
785G沒事
790FX沒事

正常人 ...
i use J&W 8200, also can't reduce cpu voltage even it has such setting

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-4-5 12:12 發表

其實我係貪佢五年保養姐
講真, 5年之後, 佢幫你整到都係假啦...
5年既電腦野, 邊個知~

引用:
原帖由 bebird 於 2011-4-5 13:21 發表

i use J&W 8200, also can't reduce cpu voltage even it has such setting
J&W 6150SE ITX可以降電
CPU行緊1.075V
RAM行緊1.35V

Zotac 6100 ITX預設RAM電係超左, 有得加冇得減, CPU係直接冇電壓選項

引用:
原帖由 dom 於 2011-4-5 02:14 發表

如果你想比塊板 , 比 BIOS 玩自己既話你用 MSI 啦
我寧願用 ASRock / Biostar 都唔會用 MSI , 話知佢"軍規" (台灣軍規有幾好, 笑料黎架, 佢d ATI 卡,
我係冗屋講過見過 好Q 多 HD57XX / HD48XX 都係壞 MSI : ...
所謂軍規 = 自已mark上去就話係

引用:
原帖由 BlackBird 於 2011-4-5 00:10 發表

放心, 10個有9個同你講底板用料的人都只識老吹, 這種人的意見幾乎可無視

我e加只係睇 有幾多usb3.0 用咩lan 用咩sound
用料唔睇
反正間間都係oem d電感番來自己改名

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-5 16:01 發表

我e加只係睇 有幾多usb3.0 用咩lan 用咩sound
用料唔睇
反正間間都係oem d電感番來自己改名
我而家只睇幾多條PCI-E

引用:
原帖由 LKNim 於 2011-4-5 16:04 發表

我而家只睇幾多條PCI-E
我要睇有無pci就真
成張se90pci

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-5 16:07 發表

我要睇有無pci就真
成張se90pci
我已經由PCI sound轉變陣營去PCI-E sound