[硬件] 16GB USB3.0 $169??

引用:
原帖由 fo2live 於 2011-3-9 11:42 發表
http://www.price.com.hk/product.php?p=123795

Read USB3.0 去到70MB/s
2.0 有35MB/s

Write就20MB

最重要係$169
A-Data.......flash memory.......

買左兩支, 嘩, 質感一流!!!

底板冇USB 3.0,冇用....
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-3-9 16:14 發表
USB 3.0 hub仲係好鬼貴

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2011-3-9 16:14 發表
write都有20MB @ USB2.0

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-3-9 16:15 發表

USB 3.0 hub仲係好鬼貴
卡都貴啦,好似要$120~160一張。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 toby 於 2011-3-9 11:55 發表

第一次聽人講鐘意u3
當你隻手指裝住好多 Business Data 同 Password data 時..

你就會知道萬一唔見左隻手指時, Set 左入錯 3 次 Password 就會自我毀滅所有 Data 既功能的重要性。

樣就係衰D...
不過都OK GE..

我都係$169 買
不過係兩個星期前倒買

ADATA USB3.0 16GB @ USB2.0Read = 33MB/s
Write = 19MB/s

當佢係2.0 咁用唔錯架

借問聲 :
如果想用晌高清機頂盒度,
錄影用……
呢隻手指 定還是 SDHC class 10 比較好呢.

引用:
原帖由 teasee 於 2011-3-9 21:39 發表
借問聲 :
如果想用晌高清機頂盒度,
錄影用……
呢隻手指 定還是 SDHC class 10 比較好呢.
Class 10 定義為write有10MB
但而家好多咭寫就寫10, write可能高過10MB
最重要係先睇下人地個report

而如果你想大D size, 32GB 賣$387 (大一)
個write speed仲勁D
詳情可睇大教宗@No.1 Report

最後, 如果比我選, 我會選用SD
唔會咁煩有支野飛出黎