[硬件] 近排有邊隻平價NAS抵玩

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-2-28 16:59 發表

但係砌ITX, 應該都比NAS食電好多喎
當然啦, 你玩到部ITX咁盡就另計, 在下是網絡白痴, 唔識SET, 剩係識teamviewer的
ATOM (Max TDP 13 W) 加一隻 HD , 食到你幾多電呀

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-28 17:12 發表

ATOM (Max TDP 13 W) 加一隻 HD , 食到你幾多電呀
都好多架
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-28 17:12 發表

一定多過1 bay NAS 起碼成倍囉

我睇啱呢隻, 不過無 $ 買
http://www.price.com.hk/product.php?p=124682

買左隻DS209
覺得幾好~BT都可以上成MB 1個FILE..
我覺得最好係有得自動熄同開機..
1到2點就自動熄機,搞到個日睇睇下片

我覺得係有買貴,冇買錯

仲搞到部HTPC+動物機 冇開過...
有D浪費,擺係度鋪塵..只好留番睇下幾時有D 轉相工作比佢做下啦

Why not

ASRock E350M1
Transcend DDR3 1333 2GB x2
Hitachi 7K1000C 1TB x2

E350 有冇得raid1?

引用:
原帖由 fish! 於 2011-2-28 16:23 發表
B野+NAS
買netbook 吧
多年心得
B 野用 router 啦
RT-N16 行 tomatousb 插舊 harddisk
我舊時唔多B 野, 家陣都B 多左
又放便又唔多點用電

如果呢隻樓主又啱唔啱呀?
http://www.hkepc.com/6222

引用:
原帖由 WHO 於 2011-2-28 22:55 發表

B 野用 router 啦
RT-N16 行 tomatousb 插舊 harddisk
我舊時唔多B 野, 家陣都B 多左
又放便又唔多點用電
That is a good solution but regrettably the built in clients are not supported by Private Trackers

引用:
原帖由 小童 於 2011-2-28 22:14 發表
Why not

ASRock E350M1
Transcend DDR3 1333 2GB x2
Hitachi 7K1000C 1TB x2
人地就係唔需要咁彈性同咁玩 ..

不過我想知道 ,相比 ATOM , E350 用電係點.. 播高清 OK ?

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-3-1 09:24 發表
如果呢隻樓主又啱唔啱呀?
http://www.hkepc.com/6222
咩價錢?

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-3-1 10:53 發表

咩價錢?
唔知

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-3-1 10:56 發表

唔知
新野一定唔平啦

NAS 都系Synology 好D