[硬件] 想買隻NAS玩下~~

想買隻NAS玩下~~

DS209好唔好

211+ Much Better.

NAS synology穩定,但係冇得UPGRADE VOLUME,開著Web / Mail Server之後休眠會死咗,要1010+先有Dual Lan.
QNAP有online volume upgrade,有Dual LAN,但係唔穩定,會周不時話認唔到HDD :o)

引用:
原帖由 Aware 於 2011-1-14 21:18 發表
NAS synology穩定,但係冇得UPGRADE VOLUME,開著Web / Mail Server之後休眠會死咗,要1010+先有Dual Lan.
QNAP有online volume upgrade,有Dual LAN,但係唔穩定,會周不時話認唔到HDD :o)
好在我未試過o者。

引用:
原帖由 Aware 於 2011-1-14 21:14 發表
211+ Much Better.
貴好多喎
我預一千銀左右咋
HOST下 BLOG+相簿

如果千六仲有半年保呢?
買唔買得過

引用:
原帖由 toby 於 2011-1-14 21:25 發表

貴好多喎
我預一千銀左右咋
HOST下 BLOG+相簿

如果千六仲有半年保呢?
買唔買得過
2X MB/s VS ~100 MB/s
差好遠喎
當然冇錢冇計傾
===================
Synology HD-DS209 Disk Station (NAS) Server        HK$ 1,695.00
加多$95有新貨啦:o)

引用:
原帖由 lorym 於 2011-1-14 21:20 發表

好在我未試過o者。
得閒去QNAP forum睇下,有個07年尸口巾到而家既post :o)

引用:
原帖由 Aware 於 2011-1-14 21:33 發表

2X MB/s VS ~100 MB/s
差好遠喎
當然冇錢冇計傾
===================
Synology HD-DS209 Disk Station (NAS) Server        HK$ 1,695.00
加多$95有新貨啦:o)
邊度1695
佢開頭話Centralfield賣$1888,
諗著放$1700TIM呀 :o)

原來係JUMBO

引用:
原帖由 toby 於 2011-1-14 21:34 發表

邊度1695
佢開頭話Centralfield賣$1888,
諗著放$1700TIM呀 :o)

原來係JUMBO
漢科報價$2680 :o)

難分真假..
拎個有咁低得咁低同佢傾下先

咁你去JUMBO買啦
睇下佢地到時有沒貨俾你?!

講到咁_串

引用:
原帖由 toby 於 2011-1-14 21:52 發表
咁你去JUMBO買啦
睇下佢地到時有沒貨俾你?!

講到咁_串
搵水魚比人踢爆就鬧人:o)

引用:
原帖由 Aware 於 2011-1-14 22:13 發表

搵水魚比人踢爆就鬧人:o)
1550 又制唔制得過.........
JUMBO有冇貨嫁

引用:
原帖由 toby 於 2011-1-14 22:30 發表

1550 又制唔制得過.........
JUMBO有冇貨嫁
可以打比佢先。
呢啲唔多人買既佢地可能冇現貨,不過佢地都係問漢仔攞貨既啫