[電子電玩] 大航海時代online.... 算係我玩過之中.. 最有水準既online game..

有無人識點強化船?

dom姐...
記住揀冒險 / 法or威or荷

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 20:24 發表
dom姐...
記住揀冒險 / 法or威or荷

真心??

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 20:30 發表
真心??
佢乜都唔識, 有操帆有著數

英/葡入港證做死佢

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 20:37 發表

英/葡入港證做死佢
操帆就真係既...... 但係冒險家之後條路都好難行.....

我以前真係做足主線去拎入港証

不過小國就要接受去到邊都要交稅同埋勢孤力弱既感覺

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 20:40 發表
操帆就真係既...... 但係冒險家之後條路都好難行.....
我以前真係做足主線去拎入港証
不過小國就要接受去到邊都要交稅同埋勢孤力 ...
上到中學可以轉職, 怕咩

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 20:40 發表

上到中學可以轉職, 怕咩
原來係咁..... 咁怪唔知得你話冒險家啦.....我以前玩個時仲未有學校,所以好慘

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 20:42 發表
原來係咁..... 咁怪唔知得你話冒險家啦.....我以前玩個時仲未有學校,所以好慘
而家上到中學, 唔駛考3個中學畢業試,
都可以拎到冒商戰轉職證各2張

咁既話, 唔係唔揀有操帆既冒險先下話

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 20:43 發表

而家上到中學, 唔駛考3個中學畢業試,
都可以拎到冒商戰轉職證各2張

咁既話, 唔係唔揀有操帆既冒險先下話
依家做新手咁好既.... 以前做任務做到死死下先為張轉職證

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 20:37 發表

英/葡入港證做死佢
你信唔信我用緊商44果陣先走去學操帆...

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 20:42 發表

x2

引用:
原帖由 kclee514 於 2010-12-12 21:02 發表

依家做新手咁好既.... 以前做任務做到死死下先為張轉職證
地獄
不過都唔算係難既...
難刷o者..

btw.. 法威荷有乜好......
你個ser我唔知...
我個ser 依國力排係英>威>西>葡>荷>法...
威尼斯... 地理位置最差,,, (要行成大半個地中海先返到首都... )  
以前係國力最低... 唔係有班痴線佬叛左過去.. 係咁同人地搶港口.. 威尼斯勢力只限adritic sea之內...
英荷都算遠... 行多10幾日.. (但英國領地多,最多係威尼斯)
英國仲有一樣好..  多海盜.  (橙名海盜是不會打自己國家的.. 即英國海盜唔會打英國人,可惜都有一定數量既人叛左過荷蘭同土耳其)
地理位置最好一定係葡萄牙,其次西班牙(所以點解咁多大商會都開係里斯本... 加上初時好多勁人都係來自葡萄牙)
西班牙係加勒比海有絕對優勢..
法國.. 我up唔出.. 除左支國旗靚..

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-12-13 02:19 發表
btw.. 法威荷有乜好......
你個ser我唔知...
我個ser 依國力排係英>威>西>葡>荷>法...
威尼斯... 地理位置最差,,, (要行成大半個地中海先返到 ...
咁你要你想玩咩生產技

唔同國家都有唔同的優勢
而且小國攪入港証係容易好多
老英要28000聲望, 荷只要16000, 法威只要18000

仲未計小國升等有10%優勢

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-13 03:31 發表

咁你要你想玩咩生產技

唔同國家都有唔同的優勢
而且小國攪入港証係容易好多
老英要28000聲望, 荷只要16000, 法威只要18000

仲未計小國升等有10 ...
有呢支歌仔唱
10%?
(我out了... )