[硬件] 究竟部機衰乜呀?

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-14 16:37 發表

最抵死係我用緊又唔知佢死機喎
try to get another RAM to test.

你試下攞 d ram 出黎

抺下 d 金腳

引用:
原帖由 kcwk 於 2010-12-14 17:16 發表
你試下攞 d ram 出黎

抺下 d 金腳
今晚試下換 ram run 下先
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-14 09:52 發表
著o左一段時間後會自 hand 機 + 熄機, 已證實唔關 hdd, 牛 & mb 事
咁有冇著唔返機?

我前排都好似你咁,
有時著機後兩三個字就熄機,
有時著機後兩三分鐘就熄機,
有時就著機後幾十秒就當機!
仲要跟手著唔返機添!

後來先發現係其中一條 ram 有問題,
上星期先換左 4Gb ram ,
依家一齊正常。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-12-14 21:16 發表

咁有冇著唔返機?

我前排都好似你咁,
有時著機後兩三個字就熄機,
有時著機後兩三分鐘就熄機,
有時就著機後幾十秒就當機!
仲要跟手著� ...
直頭係熄o左機, 不過 e+ 又唔見有問題, 頂!

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-14 21:44 發表

直頭係熄o左機, 不過 e+ 又唔見有問題, 頂!
PSU

引用:
原帖由 小童 於 2010-12-15 02:49 發表

PSU
應該唔似, 因隻牛係未換其他 hardware 都 run 得好地地

都係建議 check check d ram 先

引用:
原帖由 kcwk 於 2010-12-15 09:39 發表
都係建議 check check d ram 先
頂! 尋日 run o左 4個鐘又無問題, e+ 搵住第二台機頂住先

尋晚做o左 ram test 又 pass  

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-16 10:55 發表
尋晚做o左 ram test 又 pass  
恭喜你 ... 被舞美整蠱到了

引用:
原帖由 kcwk 於 2010-12-16 12:30 發表

恭喜你 ... 被舞美整蠱到了
果部不是舞美號 (佢係最少問題 + 用最好 parts 的)

部機發你老皮
美幸號如果我對佢唔好
- 無定期清下塵 (佢鍾意乾淨d )
- 亂塞 Apps  (game 就好少投訴 )
- 唔執下 HDD ( Defrag )

間唔中都會發下老皮

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2010-12-17 12:28 發表
部機發你老皮
美幸號如果我對佢唔好
- 無定期清下塵 (佢鍾意乾淨d )
- 亂塞 Apps  (game 就好少投訴 )
- 唔執下 HDD ( Defrag )

間唔中都�� ...
我 d 機 run 開多數都無問題, 係新裝先係咁樣

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-17 12:35 發表

我 d 機 run 開多數都無問題, 係新裝先係咁樣
新朋友要摸合期架

我三部老婆 都好好
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴