[硬件] [AMD愛好者係列#50] AMD AM3 ITX 動物 X Media PC機

[AMD愛好者係列#50] AMD AM3 ITX 動物 X Media PC機

差粒 CPU 我係米過份左少少

朝比奈號 Media PC V2.0

Sempron 145 "Unlock" 4400e (65W)  @ 2GHz , 1.175V VCore
J&W GeForce 6150SE-UC3
A-DATA 2GB X2 DDR3-1333 (Micron D9KPT)
eVGA GT430 1GB GDDR3
640 GB WDC Black 3.5" @ Removable HDD Bay
500 GB Hitachi 2.5" @ Main HDD Bay for 24/7 operation
LG 24x DVD Writer SATA (等 Blu-Ray 平d 先轉 )
CFI Group 動物機 ITX Case w/150W PSU

有人會問
"點解唔用 HD5450 ? G220 ? 走去用 GT430 ?!"
"點解唔直接買部 H55 ITX + Core i3 呢

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

Sempron = =||
已經忘記的名字

引用:
原帖由 jackli 於 2010-10-27 15:26 發表
Sempron = =||
已經忘記的名字
Sempron 145 絕對唔水皮
C3 可以開 C1E
不過 加左張 GT430 之後 咩 節能都抵消晒
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2010-10-27 15:27 發表

Sempron 145 絕對唔水皮
C3 可以開 C1E
不過 加左張 GT430 之後 咩 節能都抵消晒
轉粒好少少的 u 會唔會好 d 呢?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

我用唔到C3....T_T

引用:
原帖由 dom 於 2010-10-27 15:24 發表
差粒 CPU 我係米過份左少少

朝比奈號 Media PC V2.0

Sempron 145 "Unlock" 4400e (65W)  @ 2GHz , 1.175V VCore
J&W GeForce 6150SE-UC3
A-DATA  ...
點解唔用 HD 6870 ? HD 6850 ? 走去用 GT430 ?!

引用:
原帖由 ccw 於 2010-10-27 15:41 發表

點解唔用 HD 6870 ? HD 6850 ? 走去用 GT430 ?!
人地喜好
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

已經遠遠快過我部atom n330 機

引用:
原帖由 ccw 於 2010-10-27 15:41 發表

單 Slot + Low-Profile
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-10-27 15:30 發表

轉粒好少少的 u 會唔會好 d 呢?
有需要既話 可以調走905e 換過黎
天然系長髮眼鏡娘 最高

一陣補相
同埋會有 加顯卡前後的 功耗測試
天然系長髮眼鏡娘 最高

第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入

朝比奈

移除左隻 WD Caiver Black 640GB 之後跌左 10W

Idle 66~68W ,
播720p 未試 (過緊片比佢) ,
CPU Full Load 未試
GPU Full Load ( 3D Mark / Heaven ) 未試

CPU Sempron 145 @ 2GHz
似乎 set 左 Ratio x10 就唔識自己行 Cool & Quiet
要手動set K10Stat
天然系長髮眼鏡娘 最高

補相了
天然系長髮眼鏡娘 最高