[硬件] WIFI問題

WIFI問題

是咁的

我巴打住村屋,用緊PCCW唔知幾多M.......條線就係2樓,佢間房就係地下,宜家用緊LEVELONE兩三年前既平價ROUTER......CLIENT就用PCI卡.........

因為隔左起碼兩塊石屎牆,所以收D訊號好差.....

想問宜家D ROUTER係咪D訊號會勁D?買過會唔會有用?

定係買過張PCI CLIENT? 宜家果張條天線好似就甩咁......

最好全部換

換N應該有幫助

引用:
原帖由 ngotto 於 2010-8-30 10:25 發表
最好全部換

換N應該有幫助
公司個it都係咁講,有無平平地一set推介下?

不過宜家client似乎要用usb......因為塊板裝左gtx460,無晒位

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-30 10:47 發表

公司個it都係咁講,有無平平地一set推介下?

不過宜家client似乎要用usb......因為塊板裝左gtx460,無晒位
TP link 941
另我有只TP link 821 USB N adaptor,如用你要可以賣比你

引用:
原帖由 ngotto 於 2010-8-30 11:11 發表

TP link 941
另我有只TP link 821 USB N adaptor,如用你要可以賣比你
TP-Link TL-WR941ND MIMO Wireless-N 2.0 Router HK$ 300.00

TP-LINK WN821N Wireless-N USB Stick HK$ 138.00

我見有天線會唔會好d?

你放幾錢比我先

有無usb又有天線架?

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-30 11:58 發表
有無usb又有天線架?
比你$90 lor

http://www.tplink.com/products/p ... mp;pmodel=TL-WN822N

150M USB 有天線就多D

我同我巴打研究下先

搭單請教一下
arm arm 我都搵緊 router, 用bb100.
941 同 1043 邊隻好的呢

引用:
原帖由 marsover 於 2010-8-30 14:01 發表
搭單請教一下
arm arm 我都搵緊 router, 用bb100.
941 同 1043 邊隻好的呢
BB100 其實941都夠用,分別系1043 系 Gigalan 同有USB port 可以玩NAS
如果你唔需要依D 甘用941可以慳一舊水多D

引用:
原帖由 ngotto 於 2010-8-30 14:37 發表

BB100 其實941都夠用,分別系1043 系 Gigalan 同有USB port 可以玩NAS
如果你唔需要依D 甘用941可以慳一舊水多D
慳一舊水

引用:
原帖由 marsover 於 2010-8-30 14:54 發表

慳一舊水
可能可以慳$160

1043 $440
941 $280

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-30 11:58 發表
有無usb又有天線架?
咁樣最實際. 之前常斷線, 現在always excellent.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 sniperX 於 2010-8-30 20:25 發表

咁樣最實際. 之前常斷線, 現在always excellent.

引用:
原帖由 ngotto 於 2010-8-30 21:34 發表

WIFI不用太大功率, 天線對正就好signal.