[軟件] 唔知有無 d bt freeware 完全係 64bit ver. 呢?

唔知有無 d bt freeware 完全係 64bit ver. 呢?

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

for 用盡4GB以上process?

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-14 15:40 發表
for 用盡4GB以上process?
係呀!

7Zip

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-8-16 10:34 發表
7Zip
九唔搭八

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-8-15 14:02 發表

係呀!
我知係冇

以寫 program 同 BT 個 work flow 角度也覺得冇需要咁樣用 RAM 法..

Write 果邊理論上你唔會希望有 delay , 以現在 HD vs Broadband 既 speed 來講更唔會出現因為
HD 寫入速度既 bottom neck 而需要好大既 RAM cache

Read (Seed) 果方面道理也一樣.. 除非你個 bandwidth 係講緊 MB MB 聲 per sec  .. 不過到這個時代到時我地電腦既 RAM 應該已經唔係用 GB 做單位

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-8-16 13:12 發表

我知係冇

以寫 program 同 BT 個 work flow 角度也覺得冇需要咁樣用 RAM 法..

Write 果邊理論上你唔會希望有 delay , 以現在 HD vs Broadband 既 speed 來講更唔會出現因為
HD 寫入速度既 bottom nec ...
唔該晒

有的but linux

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-16 19:57 發表
有的but linux
我無用 linux

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-8-16 11:28 發表

九唔搭八
哈哈哈哈,笑左

如果係咁, 不予攞多出o黎的 4GB ram (本身係 8GB) 做 ram driver 的話, 咁對效能有無改善呀?

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-8-17 10:33 發表
如果係咁, 不予攞多出o黎的 4GB ram (本身係 8GB) 做 ram driver 的話, 咁對效能有無改善呀?
你指BT?
唔清楚,但係我用來做browser cache, 好似有啲用

引用:
原帖由 ccw 於 2010-8-20 02:41 發表

你指BT?
唔清楚,但係我用來做browser cache, 好似有啲用
咁將 windows page file & browser cache 指o左去 ram driver 會唔會好 d 呀?

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-8-20 09:21 發表

咁將 windows page file & browser cache 指o左去 ram driver 會唔會好 d 呀?
我部機得4GB, 所以未試過放page file落佢度,但見到可以咁set.
但真係唔知幫助有幾大。

今晚 / 明日試下咁 set 先