[硬件] 簡略的開箱文 - U2311H

簡略的開箱文 - U2311H

很重的箱

拎哂所有配件出黎

舊MON

送左俾細佬用

由於時間既關係已經上左,拎埋細佬隻Acer AJ15FP玩dual mon
個MON唔特寫啦,冇人有興趣睇手機影相掛,廢事污染你地對眼

主要週邊特寫

Spyder 3 Elite上身

出廠時Green係過高,拉返低佢

光度簡直係嚴重過高,原本軟件讀177,menu係75,要手動拉去5先到target

冇乜特別野,繼續用部機

米王
有沒試過d色
睇av正唔正

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-8-23 15:25 發表

米王
有沒試過d色
睇av正唔正
其實用Topcon果陣有調色,調前後差好遠,調後同Dell預設差唔多
Dell預設同調後又差唔多
所以覺得冇咩特別

係個MON變大左爽好多

引用:
原帖由 LKNim 於 2010-8-23 15:29 發表

其實用Topcon果陣有調色,調前後差好遠,調後同Dell預設差唔多
Dell預設同調後又差唔多
所以覺得冇咩特別

係個MON變大左爽好多
隻嘢係唔係要佢個sw先cal到???

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-8-23 15:32 發表

隻嘢係唔係要佢個sw先cal到???
緊係

我屋企都有你第二幅圖左上角果個牛奶妹攬枕套
:)

引用:
原帖由 hamu278 於 2010-8-23 16:21 發表
我屋企都有你第二幅圖左上角果個牛奶妹攬枕套
我好細個果陣媽買的,用到而家

岩岩調多次

R100
G88
B97

Brightness 7
Contrast 75

用呢個mon既師兄可以參考下

請問個 Mon 係咪可以升高升低 ,

重有 Mon 底塊板個長闊有冇 cm 參考下 , 我想知佔我張 Table 幾多位..因為我都係習慣將 keyboard 放係 Mon 前面..

Thanks

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-8-23 16:29 發表
請問個 Mon 係咪可以升高升低 ,

重有 Mon 底塊板個長闊有冇 cm 參考下 , 我想知佔我張 Table 幾多位..因為我都係習慣將 keyboard 放係 Mon 前面..

Thanks
可升降可旋轉

底座岩岩自己度係 279 x 182 mm

2209wa 同 2311h 同價
唔知可唔可以call dell 換 (幻想中

引用:
原帖由 刺青 於 2010-8-23 17:32 發表
我都系2209WA

引用:
原帖由 刺青 於 2010-8-23 17:32 發表
引用:
原帖由 ngotto 於 2010-8-23 17:34 發表

我都系2209WA
如果2209WA係1080P
可能我用緊既都係2209WA

引用:
原帖由 LKNim 於 2010-8-23 17:39 發表

如果2209WA係1080P
可能我用緊既都係2209WA
以前因為唔夠放先買2209wa
而家買 27吋都夠有突

岩岩又cal多次
除左RGB同Brightness
Contrast都拉埋

個Contrast太高/太低都會令Kelvin值遠離6500K
自己抓到最近個值係72
拉完Contrast後其他值又全再調過...