[硬件] 限米煮限飯

限米煮限飯

產品名稱 單價 件數 價錢
1. AMD PHENOM II X6 ADVHDT55TFBGRBOX 1055T CPU [AM3] BOX 盒裝 HK$ 1539 1 HK$ 1539
2. ASRock 880GMH/USB3 R2.0 AMD 880G,DDR3,USB3.0,M.ATX M/B HK$ 610 1 HK$ 610 (有無M.ATX版插到4條RAM,剩超RAM )
3. Cooler Master GX550 550W 80Plus 火牛 HK$ 580 1 HK$ 580
4. Galaxy影馳 GTX460 HDMI 1GB DDR5 (風神板) HK$ 1690 1 HK$ 1690 (宜家多左幾隻牌子,有無邊隻好D?)
5. Hitachi 500GB HDS721050CLA362 SATA II/16MB HDD HK$ 292 1 HK$ 292
6. Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G HK$ 325 2 HK$ 650 (T神係咪可以穩上1600/1T? )
7. LG GH-24NS50 24X DVD Writer /SATA/黑色 HK$ 158 1 HK$ 158

總數: HK$ 5519

有無得執執佢? 因為仲要買個22" mon,諗住散貨節郁手........

仲有,有無cheap case介紹? 細d又夠位裝GTX460

用途?

(有無M.ATX版插到4條RAM,剩超RAM )
LKN個塊未系囉 , 仲有我之前賣個塊M4A88TD-M /USB3都系
我有對ADTAD 1333 D9KPT晶片...有興趣可以幫你試試 , 1600 唔成問題的

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-16 13:44 發表
用途?
for打機,一般文書處理

會過下相,但應該唔會執.......

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2010-8-16 13:46 發表
(有無M.ATX版插到4條RAM,剩超RAM )
LKN個塊未系囉 , 仲有我之前賣個塊M4A88TD-M /USB3都系
我有對ADTAD 1333 D9KPT晶片...有興趣可以幫你試試 , 1600 唔成問題的
ADATA?
1333去唔去到1600?

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-16 13:59 發表

for打機,一般文書處理

會過下相,但應該唔會執.......

咁而家呢個config好正常啦...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-16 14:01 發表

咁而家呢個config好正常啦...
想達到要求又可以平d嘛

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-16 14:04 發表

想達到要求又可以平d嘛
平咪轉用quad-core...

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-16 14:01 發表

ADATA?
1333去唔去到1600?
去到 , 但係你要幾電CL幾講低, 我有時間試試..但不燒memtest丫...meetest系費時間...只跑Hyper PI 32M 跑2,3轉都OK

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-8-16 14:06 發表

平咪轉用quad-core...
我又想耐d先換機嘛

我都知要馬好又唔食草係貪心d,不過人係貪心架嘛

display
cpu
呢兩樣應該唔郁
4gb ram都走唔甩.......

所以惟有其他野睇下有無得郁

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2010-8-16 14:11 發表

去到 , 但係你要幾電CL幾講低, 我有時間試試..但不燒memtest丫...meetest系費時間...只跑Hyper PI 32M 跑2,3轉都OK
宜家我對gaming series 都係8-8-8-24 1T,電唔清楚......

如果咁樣ok,買返ADATA 1333算........

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-16 14:12 發表

我又想耐d先換機嘛

我都知要馬好又唔食草係貪心d,不過人係貪心架嘛

display
cpu
呢兩樣應該唔郁
4gb ram都走唔甩.......

所以惟有其他野睇下有無得郁
甘就無乜野可以郁啦

引用:
原帖由 ngotto 於 2010-8-16 14:17 發表

甘就無乜野可以郁啦
仲有case未定

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-16 14:15 發表

宜家我對gaming series 都係8-8-8-24 1T,電唔清楚......

如果咁樣ok,買返ADATA 1333算........
新個D晶片未必得 , 我手上個2條岩可以針針晏D幫你試,加陣玩緊新RAM

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-16 14:24 發表

仲有case未定
AYWUN G03 pro