[硬件] 急問sb750行ahci

wtf!!!!!!!!!!!!
唔用slic bios
連gigabyte 原廠bios都唔得lor
咩事lor

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-7-30 19:10 發表
wtf!!!!!!!!!!!!
唔用slic bios
連gigabyte 原廠bios都唔得lor
咩事lor
你搞咩野

正路BIOS行原生SATA mode
開機過o左 BIOS 係會見到 RAID BIOS 起度 detect HDD 架喎

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2010-7-30 19:14 發表
正路BIOS行原生SATA mode
開機過o左 BIOS 係會見到 RAID BIOS 起度 detect HDD 架喎
見到ahci detech hdd
見到dvd同hdd呀
不過係裝果度會死
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

e加用碟裝又得
唔通係個64bit@手指出左事???
m$

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-7-30 19:17 發表

見到ahci detech hdd
見到dvd同hdd呀
不過係裝果度會死
引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-7-30 19:20 發表
e加用碟裝又得
唔通係個64bit@手指出左事???
m$
咁就奇怪

我 SB700 又係咁裝都無事

同你一樣都係 USB Flash Disk 黎裝

可唔可以詳細少少講下點死法

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2010-7-30 19:23 發表

咁就奇怪

我 SB700 又係咁裝都無事

同你一樣都係 USB Flash Disk 黎裝

可唔可以詳細少少講下點死法
就係上面張圖咁lor
裝唔到
手上有的win碟
win7 nfr 32bit碟
win7 nfr 64 bit 整出來的iso 用m$tools放入usb手指

睇來係usb手指問題
岩岩flash 番slic bios都裝到
e加就裝緊
睇來下次都係拎碟好
usb手指

我 SB700 都無事

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-7-30 19:30 發表
睇來係usb手指問題
岩岩flash 番slic bios都裝到
e加就裝緊
睇來下次都係拎碟好
usb手指
USB Flash Disk , 我係用 DOS command 黎整 ...

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2010-7-30 19:50 發表

USB Flash Disk , 我係用 DOS command 黎整 ...
OK LO........................

引用:
原帖由 真.飛鳥 於 2010-7-30 19:50 發表

點整??
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入