[硬件] 當AA被小朋友插時…

當AA被小朋友插時…

引用:
Originally posted by dom at 2008-3-4 22:45:

小朋友理論
ATI 顯卡 = 打唔到機 , 唔夾 game , 打機要買 GeForce ( 佢唔識讀 "nVIDIA"  嘛 )
他們有無想過NV近期出品的壞處?請大家想想。

引用:
Originally posted by Tommi_Vercetti at 2008-3-7 01:58:
他們有無想過NV近期出品的壞處?請大家想想。
AMD K8一樣有壞處, 但只係在效能上領先, 乜野壞處都唔重要...

1. 唔鍾意個新 Control Panel
2. 寫 Driver Optimize 為 3DMark , 實際效能係 game 就現型
3. 越出越大張 , 散熱又係鬼咁大 , 熱
4. IGP 個邊 見 market 穩定 食老本 , 新產品無甚新意 , 更新少少改個名就出

[ Last edited by dom on 2008-3-7 at 12:50 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 2008-3-7 11:09:
2. 寫 Driver Optimize 為 3DMark , 實際效能係 game 就現型
4. IGP 個邊 見 market 穩定 食老本 , 新產品無甚新意 , 更新少少改個名 ...
極度同意1,3,4......我唔跑分所以唔理2
[img]http://i3.photobucket.com/albums/y96/siuguy0521/1-1.jpg[/img]

8600GTS, 跑分一流, 打機就

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2008-3-7 22:18:
8600GTS, 跑分一流, 打機就
攪到8系要我等到G92GTS先出得落手
nVidia啲IGP最唔gur就係用NV44玩咁鬼多年,人地用到RV630啦

引用:
Originally posted by dom at 7/3/2008 11:09:
4. IGP 個邊 見 market 穩定 食老本 , 新產品無甚新意 , 更新少少改個名 ...
雜誌做review -> 大迷信高分 -> Attract 多D人買 -> 吔哂蕉

8800GTS(舊) GTX 都算唔錯, 8600 就真係極失望, 記得岩岩出時 8600GTS 成 $1700 有個傻仔死都要買 我勸極都唔理, 話我係果 D "成日叫人俾多幾百" 既人, 佢又唔知 8800GTS 快 8600GTS 唔止 100% 都唔知佢而家點, 希望佢張卡 賣 2 手可以拿返 800 啦

我而家係一部 ATI 一部 nvidia ; 一部 intel 一部 AMD (AMD+nvidia 用 nvidia chipet ; 另一部 intel chipset + ATI 卡 ) 之後 nvidia 冇乜好既新作既話... 3850 減左我就會入, 咁就 2 部都係 ATI 卡

不過 AMD 唔生性既話 就會全屋都 intel

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2008-3-7 23:36:
8800GTS(舊) GTX 都算唔錯, 8600 就真係極失望, 記得岩岩出時 8600GTS 成 $1700 有個傻仔死都要買 我勸極都唔理, 話我係果 D "成日叫人俾多幾百" 既人, 佢又唔知 8800GTS 快 8600GTS 唔止 100%   ...
2600XT平好多

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2008-3-7 23:36:
8800GTS(舊) GTX 都算唔錯, 8600 就真係極失望, 記得岩岩出時 8600GTS 成 $1700 有個傻仔死都要買 我勸極都唔理, 話我係果 D "成日叫人俾多幾百" 既人, 佢又唔知 8800GTS 快 8600GTS 唔止 100%   ...
依家 $ 800 買張新既 8600GT 都夠
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 2008-3-8 00:09:

依家 $ 800 買張新既 8600GT 都夠
講起版,就想起780i公版問題…
太多bug而搞到得evga敢推出,其他廠就要回收

唉, 780i 冇左 680i 出果時既感覺... 總之就唔夠毒啦 想起 680i 過左好耐 出埋 $1k 既板 都好正

好似會出 790i

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2008-3-8 11:04:
唉, 780i 冇左 680i 出果時既感覺... 總之就唔夠毒啦 想起 680i 過左好耐 出埋 $1k 既板 都好正

好似會出 790i
DDR3 only

等得黎 DDR3 都可能開始平民化 lu

引用:
Originally posted by Tommi_Vercetti at 2008-3-8 00:38:

講起版,就想起780i公版問題…
太多bug而搞到得evga敢推出,其他廠就要回收
但係d 小朋友只會見到 AA 有 bug , K10 有bug
NV 有 bug , Intel 有 bug 會睇唔到  話無影響
天然系長髮眼鏡娘 最高