[硬件] G 記 GeForce 9600GT Vs HIS HD3870 512MB

引用:
Originally posted by dom at 2008-2-21 21:44:

已經係啦
個一千分去左邊
driver......

引用:
Originally posted by Tommi_Vercetti at 2008-2-21 23:10:

driver......
唔關事
我係度諗緊 之前另一位友台版友試 粒 4800+ 係咪 90nm 個隻版本
同埋佢無答我有無超到
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 2008-2-21 23:30:

唔關事
我係度諗緊 之前另一位友台版友試 粒 4800+ 係咪 90nm 個隻版本
同埋佢無答我有無超到
肯定超咗…
不過bios要執。

查到依家先見到 Tommi 所講既 PCI Express 2.0 x16 .......
塊 RD790 有個 4pin 頭係 PCI-Express slot 隔離要另外插 floppy 個隻電制先行 x16
Manual 又話 Crossfire 先用既
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

OK 3DMark 06 TEST NORMAL NOW without Overclock
比 DFI 個 Manual 老點 ......話 多過一張先要插電 比PCI-Express 隔離個 4pin 頭

死火 ....之前張 X1950PRO 成日一開行晒 AA/AF 就無離頭花畫面又 hang  都唔知關唔關事

唔理住了 , 至少試跑埋 3DMark 05 同裝張 9600GT 拿拿聲跑個 bench 去訓

[ Last edited by dom on 2008-2-22 at 04:11 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
Originally posted by dom at 2008-2-22 03:54:
查到依家先見到 Tommi 所講既 PCI Express 2.0 x16 .......
塊 RD790 有個 4pin 頭係 PCI-Express slot 隔離要另外插 floppy 個隻電制先行 x16
Manual 又話 Crossfire 先用既
DFI, forget it

引用:
Originally posted by Tommi_Vercetti at 2008-2-23 01:51:
DFI, forget it
佢話行 Multiple Graphic Card 先要插
一插左 我跑 9600GT , HD3870 d 分正常晒就知出左事
張 X1950PRO 可能都係間接受害者黎添

DFI
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
Originally posted by dom at 2008-2-23 03:40:

佢話行 Multiple Graphic Card 先要插
一插左 我跑 9600GT , HD3870 d 分正常晒就知出左事
張 X1950PRO 可能都係間接受害者黎添

DFI
其實正路有這種PCI-E X16 MB電插的最好都插

之前用 華仔唔駛插

重有見到有人彈  DFI 呢塊版個BIOS 好爛 , 越出越多 BUG , 用 Phenom 就少問題左 但係
用 K8 就問題多多
http://www.xtremesystems.org/for ... =169812&page=11

佢講既 Freeze up 我都有
重有 Disk performance SB600 真係.........

[ Last edited by dom on 2008-2-23 at 14:45 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
Originally posted by dom at 2008-2-23 14:39:
之前用 華仔唔駛插

重有見到有人彈  DFI 呢塊版個BIOS 好爛 , 越出越多 BUG , 用 Phenom 就少問題左 但係
用 K8 就問題多多
[url]http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=169812&pa ...
BIOS寫得差……只怪DFI版脾氣太大
幸好AMD那邊給DFI支援比Intel多,否則…

引用:
Originally posted by Tommi_Vercetti at 2008-2-23 15:22:

BIOS寫得差……只怪DFI版脾氣太大
幸好AMD那邊給DFI支援比Intel多,否則…
無計.......唔講塊版了
剛剛整翻好 NFS: Pro Street 可以跑跑 test
不過 HL2 : Lost Coast  HD3870 竟然跑得低 fps 過 9600GT .....
究竟 NV 做左d 咩呢

123 為 9600GT
121 為 HD3870

Half-Life 2 唔係話左 偏 A 一點既咩

[ Last edited by dom on 2008-2-25 at 03:37 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高

>究竟 NV 做左d 咩呢

搵日得閒 跑緊分果時 cap 張圖, 再放到大一大, 比較下佢地貼圖 / AA 有冇做手腳

引用:
Originally posted by bebe2803 at 2008-2-25 04:08:
>究竟 NV 做左d 咩呢

搵日得閒 跑緊分果時 cap 張圖, 再放到大一大, 比較下佢地貼圖 / AA 有冇做手腳
剛剛找到 World In Conflict 既 Demo
又跑多個 mark 先

[ Last edited by dom on 2008-2-25 at 05:06 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高

做事唔好做左一半就算
拿拿聲試埋 UT3 , COD4 就轉翻 9600GT run

UT3 好奇怪 , HD3870 現出真功架 , 明顯流暢度好過 9600GT

[ Last edited by dom on 2008-2-27 at 01:38 ]
天然系長髮眼鏡娘 最高

DFI......
no comment