[智能電話] 而家出個D GALAXY 洗唔洗ROOT+裝LAGFIX?

而家出個D GALAXY 洗唔洗ROOT+裝LAGFIX?

而家出個D GALAXY 洗唔洗ROOT+裝LAGFIX?

我部十二月中買,要上三叔CS up上2.2,冇lagfix,啱啱跑咗轉得985分,唔知而家賣2.2未

引用:
原帖由 lisa22 於 2011-1-5 09:11 發表
我部十二月中買,要上三叔CS up上2.2,冇lagfix,啱啱跑咗轉得985分,唔知而家賣2.2未
要人上去先有得UP?

UP要幾耐?

ee

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-1-5 09:52 發表

要人上去先有得UP?

UP要幾耐?

ee

一個鐘
可以o係佢個website up,但要裝佢地個Kies,但我部腦裝兩次都 fail

UP左做jpe...個gps 死左...

而家等jpu

引用:
原帖由 lisa22 於 2011-1-5 10:42 發表

一個鐘
可以o係佢個website up,但要裝佢地個Kies,但我部腦裝兩次都 fail
依家有Kies Air

引用:
原帖由 fo2live 於 2011-1-5 12:05 發表
UP左做jpe...個gps 死左...

而家等jpu

而家市面賣緊嘅 i9000,部份已經上左 2.2 (尤其係白色新貨);
不過就算仲係 2.1,自己up都好易,再唔係上CS centre搞………

至於做唔做 root 同 lagfix,視乎你自己甘唔甘心。
點解咁講??
如果唔root再lagfix,部 i9000 嘅效能同部三千蚊級數 Android差唔多,
只係個mon Super AMOLED 靚左…………

lagfix 左,先可以釋放番 i9000 應有嘅效能;
benchmark 有 1900 分以上!同我部 Desire HD 幾乎一樣分。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-1-6 01:41 發表
而家市面賣緊嘅 i9000,部份已經上左 2.2 (尤其係白色新貨);
不過就算仲係 2.1,自己up都好易,再唔係上CS centre搞………

至於做唔做 root 同 lagfi ...
但係ROOT左, 易唔易UNROOT返?

AND LAGFIX易裝嗎?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-1-6 07:56 發表

但係ROOT左, 易唔易UNROOT返?

AND LAGFIX易裝嗎?
高階就自己flash cook ROM,
效能最高,又順便清左D無謂野。

傻瓜mode嘅,裝z4root;
root 完再係market 搵OCLF………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-1-6 08:50 發表

高階就自己flash cook ROM,
效能最高,又順便清左D無謂野。

傻瓜mode嘅,裝z4root;
root 完再係market 搵OCLF………
OCLF 就係LAGFIX?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-1-6 09:24 發表

OCLF 就係LAGFIX?
=One click lagfix

引用:
原帖由 lisa22 於 2011-1-6 09:39 發表

=One click lagfix
EE

呵..明白.

但root 左都有得整(硬件有問題)?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-1-6 11:06 發表
但root 左都有得整(硬件有問題)?
unroot

highly recommend 做lagfix...
OCLF 用住先都ok... 後尾轉voodoo lagfix  就正如小馬馬所講可以用到i9000 真正o既效能

multi-task 開住ftp睇片都好順
contact list 唔會再因為反應慢而開錯人