[硬件] 集思廣益

唉....
唔係唔夾ram而係on9 asus default 會超:o) ?
而我借番來果條ram 係2133 所以我吉舊ram唔會著到
最後我用2133ram入再set番1333 先用到舊ram

但4gb都唔夠用+有資助買左對2400

好喇
問題來喇 原來張p67係b2 4個sata2用唔到
咁算喇都仲有2個sata3+2個marvell chip
但仲神奇就係唔知點解用usb手指/碟我都係裝唔到window
裝到一半會唔再load碟.....
咁算喇 我拎隻ssd去部x230 (用6系chip)
裝個os入去喇 裝到 (at 230入到window)
再拎去新版
但會boot 唔入....

所以最後用番隻160gb hdd

SATA3都一樣會死

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-8-11 22:40 發表
SATA3都一樣會死

唔係話b2 sata3無事咩

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2014-8-11 22:52 發表

唔係話b2 sata3無事咩
祝你好運

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2014-8-11 22:39 發表
唉....
唔係唔夾ram而係on9 asus default 會超:o) ?
而我借番來果條ram 係2133 所以我吉舊ram唔會著到
最後我用2133ram入再set番1333 先用到舊ram

但4gb都唔夠用+有資助買左對2400

好喇
問題來喇 原來張p67係b2 4 ...
好似係你樣子問題
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

我係公司攞塊俾你
不過得H61, 同B75

Hold on, I have both Intel H61WW and H61CR idling here, I can just give you one (maybe the CR? it has DVI-D output)

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2014-8-12 01:29 發表
我係公司攞塊俾你
佢好似已經買左?
願燈力與我常在

6 series B2 chipset

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2014-8-12 01:29 發表
我係公司攞塊俾你
which b75?

其實我想要 4槽加有前置usb 3.0

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 14/8/2014 16:25 發表

which b75?

b75 hv 4*dimm?

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2014-8-14 16:25 發表

which b75?

Gigabyte B75M-D3H

引用:
原帖由 bebird 於 2014-8-14 16:40 發表

b75 hv 4*dimm?
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75%20Pro3-M/index.tw.asp

i am using

Why buy B2 ....

引用:
原帖由 dom 於 2014-8-16 11:00 發表
Why buy B2 ....
你應該問點解會買P67 而且仲買到B2咁7