[硬件] 出下一部新機前值得等埋d 乜野新技術 ?

出下一部新機前值得等埋d 乜野新技術 ?

見大家話 ram 價跌到十二月會最抵買, 諗住到時入定d.  

又見話出機等到明年初最好, 不過我冇留意開, 唔知到時有乜新野 launch, 有冇人可以介紹下?

USB 3.0

咁 Intel cpu $2K 樓下 唔oc 有冇話邊(幾)粒性價比較高? ^^

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-11-1 18:24 發表
USB 3.0
thank you, 原來係佢
其實除左 external harddisk 之外, 要咁快都唔知有乜用

AMD : Bulldozer , APU
THE Future is FUSION

Intel : Sandy Bridge 應該差唔多時間出
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 WHO 於 2010-11-1 19:46 發表
咁 Intel cpu $2K 樓下 唔oc 有冇話邊(幾)粒性價比較高? ^^
等埋 Sandy Bridge 先.......
如果急買就 Core i5-760
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-1 20:13 發表

等埋 Sandy Bridge 先.......
如果急買就 Core i5-760
唔急用, 所以會做下功課先
google 過下 Sandy Bridge, 不過唔明佢個 graphic 有幾勁
如果仍然係 "加張display card 好d" 咪即係得物無所用?

加條低能問題
我玩左 linux 一年多d
如果 Sandy Bridge 一出就買, 會唔會 linux 嘅 kernel 未追得切架?

引用:
原帖由 WHO 於 2010-11-1 19:50 發表

thank you, 原來係佢
其實除左 external harddisk 之外, 要咁快都唔知有乜用
到時...光碟機會一個二個都用外置.......

引用:
原帖由 WHO 於 2010-11-2 14:24 發表

唔急用, 所以會做下功課先
google 過下 Sandy Bridge, 不過唔明佢個 graphic 有幾勁
如果仍然係 "加張display card 好d" 咪即係得物無所用?

加條低� ...
多數update 1-2次就會support