[硬件] 今次__了~DD-WRT個WIFI

今次__了~DD-WRT個WIFI

想問下WIFI係咪有D問題嫁?
幫人買左隻1043ND,刷左DD-WRT
D IPHONE/IPOD都連到
但2部NOTEBOOK都連唔到
SET野仲要係天后..
咁搞會唔會刷番原廠好D

唔好MOVE住plx ,想問下大家係咪都有咁既問題,定我setting set錯
我知有唔小人都用1043ND的

我冇事..d朋友上黎用ipoad iphone連都好開心
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

無理由iphone 得, notebook 唔得
1043D 未聽過有依個問題....
點唔得? 有冇password, 講多D

我都刷左Dd wrt 58xm ip4 orange 1810tz都上到Wifi
Btw check清楚d 加密係Aes or tpik

引用:
原帖由 toby 於 10-7-2011 07:12 PM 發表

唔好MOVE住plx ,想問下大家係咪都有咁既問題 ...
依家開始計時。

引用:
原帖由 jackli 於 2011-7-10 19:14 發表
無理由iphone 得, notebook 唔得
1043D 未聽過有依個問題....
點唔得? 有冇password, 講多D
有SET PASSWORD
WPA2 PERSONAL
TKIP+ASE
咁囉

2部機應該係XP+VISTA

引用:
原帖由 toby 於 2011-7-10 19:19 發表

有SET PASSWORD
WPA2 PERSONAL
TKIP+ASE
咁囉

2部機應該係XP+VISTA
識下tkip
;
我估唔set password 一定入到, 肯定系依part 出事

會唔會係 notebook windows 有wifi password save 左響度
又和新router 同SSID 又唔同password ??

引用:
原帖由 toby 於 2011-7-10 19:12 發表
想問下WIFI係咪有D問題嫁?
幫人買左隻1043ND,刷左DD-WRT
D IPHONE/IPOD都連到
但2部NOTEBOOK都連唔到
SET野仲要係天后..
咁搞會唔會刷番原廠好D

唔好MOVE住plx ,想問下大家係咪都有咁既問題 ...
又係你

引用:
原帖由 刺青 於 2011-7-10 19:39 發表
會唔會係 notebook windows 有wifi password save 左響度
又和新router 同SSID 又唔同password ??
因為我試過中招
Set左加密方式

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-7-10 20:03 發表

因為我試過中招
Set左加密方式
唔加密..?
引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-7-10 19:56 發表

又係你
咩事先

之前我用W54S 都有呢個問題,係加密既問題
用WPA2 就得,個頻道呀個D唔好改,改左就連唔到

TKIP+AES都無問題

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

又話連到
thx