[硬件] 現今文書機 config 4核+16G RAM

現今文書機 config 4核+16G RAM

剛剛打爆晒4個 ram slot, adata 4G 1333 Ram $155, 平到 high high
ram 平到甘, 邊到有錢賺

Viva la vida

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2011-9-5 09:22 發表
剛剛打爆晒4個 ram slot, adata 4G 1333 Ram $155, 平到 high high
ram 平到甘, 邊到有錢賺
因為根本就係唔值錢既野

SSD 都平到咁, 做ram 邊有錢賺

想問下矮身RAM 係咪淨係得kingston??

點解dddr3咁平.......ddr2都未試過....我屋企部機重係ddr2咋...陰公..

我都買多左兩條kingston 4gb,本身有兩條

150 先入多8G
仲有, 而家D ADATA 1333係咪0 機會超 1600?

引用:
原帖由 alextamly 於 2011-9-5 09:56 發表
點解dddr3咁平.......ddr2都未試過....我屋企部機重係ddr2咋...陰公..
二年前DDR2 400 2G 曾經到HKD$125一條架

引用:
原帖由 fish! 於 2011-9-5 10:09 發表
150 先入多8G
仲有, 而家D ADATA 1333係咪0 機會超 1600?
1666都唔係貴好多
多二三十蚊, 買1600好過啦

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-9-5 10:20 發表

1666都唔係貴好多
多二三十蚊, 買1600好過啦
超得過少少, 等下一代 DDR4 換機算喇
Viva la vida

下年先買ram..
我仲係用緊8gb... 文書機都不如

引用:
原帖由 siupy 於 2011-9-5 09:31 發表
想問下矮身RAM 係咪淨係得kingston??
好似係.

但kingston個d ddr3-1333 就一批批貨

引用:
原帖由 alextamly 於 2011/9/5 09:56 發表
換機了
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

Desktop同laptop都需求下降,ram仲有咩用..

引用:
原帖由 sunyung 於 2011-9-5 10:19 發表

二年前DDR2 400 2G 曾經到HKD$125一條架
我都係300左右入左4GB...之後都未見平過.....