[硬件] 洗機洗出禍..到底隻HDD係洗咗定未洗?

洗機洗出禍..到底隻HDD係洗咗定未洗?

本身兩隻HDD插機,我將所有有用嘅DATA抄咗落一隻度
跟住重裝XP PRO前,已經拔咗儲DATA隻HDD嘅SATA線
Format另一隻黎重裝.
已經格式化同裝咗OS,但響reg用戶時快手咗插番了儲DATA隻HDD條SATA線
(我記得以前係入齊哂windows再插係可以認番隻HDD入啲舊DATA?)
但我宜家隻儲DATA HDD係仲未認到屬於咩Drive,係未分配
想DATA Recover又唔算一個drive,認唔到..
到底隻HDD算係咩情況??即係啲DATA係FORMAT咗未?
有冇得救

i think your data dead
1) dead
2) cable problem, pls. re-plug

引用:
原帖由 byleung 於 2012-7-15 06:20 AM 發表
i think your data dead
1) dead
2) cable problem, pls. re-plug
SOSAD...

1. NTFS Dead
2. HDD Dead

開硬碟管理唔係又得轉返隻HDD做ACTIVE?

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-7-15 01:46 PM 發表
開硬碟管理唔係又得轉返隻HDD做ACTIVE?
轉了..但係應該玩完
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我十幾隻 hdd 都無預到呢 d 問題
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

HDD Dead
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dannyboy 於 2012-7-15 13:59 發表

轉了..但係應該玩完
試過RAW左,之後都可以RECOVERY..

試下用R-studio (網上好多開心版)
Hi~

引用:
原帖由 刺青 於 2012-7-16 01:23 AM 發表
試下用R-studio (網上好多開心版)
,試緊...希望救得幾多得幾多

原來救得番好多data
好似有得recover有9成

引用:
原帖由 dannyboy 於 2012-7-17 23:56 發表
原來救得番好多data
真係 read / play 到果 d files 先 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 dannyboy 於 17/7/2012 11:56 PM 發表
原來救得番好多data
認到 =/= 無問題
Hi~

引用:
原帖由 刺青 於 2012-7-18 11:55 AM 發表

認到 =/= 無問題
啲珍藏嘅national geographic同discovery channel片,全部都睇得番哂