[硬件] 利害!!!

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-8-10 01:31 發表

跑得快? 無一間做得掂

Intel缺IP
AMD缺錢
NVIDIA缺視野
ARM陣營缺技術

唔睇佢地狗咬狗骨邊有得科技進步

引用:
原帖由 XT 於 2013/8/10 01:26 發表

所以下一步咪係用 wireless 去接
而家都有 WiDi , AirPlay 去接 monitor
display card 都係遲早
如果你有留意
前年我去 COMPUTEX, 一向唔多想去 Intel Booth 睇既我
都係因為 WiDi 玩無線 引左我埋去 , 只不過可能 Intel 授權食水深
兩年黎 話就話 內顯 Sandy Bridge個代已經 Built in support WiDI , 只不過要 External ....
太貴了 無人同你 Intel 顛

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013/8/9 16:39 發表

限品牌/機種, 只要有 Thunderbolt 接頭就得)
而價錢合理又配到 性能級顯卡玩既話

兼容夾機 個度可以用 Thunderbolt + Software 解決到既...
問題係 Driver 個度要 A/N 支援
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013/8/10 01:27 發表

Wireless display card? 咁不如remote gaming (for PS5 / Xbox Two?)
仲好過用PC
N記個 SHIELD 咪係囉
用 N 記顯卡 (要支援 Wireless , 呢part唔知佢有無指定要用乜) => Project SHIELD 拿住 =>  Video 出電視show 畫面
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 XT 於 2013/8/10 01:32 發表

唔睇佢地狗咬狗骨邊有得科技進步
Intel - nV = 老黃唔想傾
Intel - ARM / AMD - nV = 都可以傾既 , 不過兩間都係對手.....
nV - ARM = 呢個有potential , 問題係 老黃......
nV - ARM / AMD - ARM = 唔好話我個人偏好, ARM 缺既 AMD 有, AMD 缺錢 , 以 AMD 話會入 ARM market (Server?)
砌 ARM based Opteron 既做法,
係 ARM 陣營個邊 AMD 係除左 PowerVR (Imagtion) 同nVIDIA 之外 有得傾 + 手上拿住 GPU 有關既 IP既

nV 唔係唔得, 問題係 nV 係其他 ARM 廠既直接對手 + 老黃性格  + Tegra 大家心照咩事架啦
(Tegra 2 -> Tegra 4 都係唔賣得 N 記主業 GPU 可以撐到幾耐 )

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 XT 於 2013/8/10 01:19 發表

你唔好用我地既用法去諗一般既 user , 永遠都會錯的
你要記住佢地係低能架真係

整咁多部機? 痴o左線咩 ...

所以而家既發展方向係 , Tower 愈出愈勁 , 例子有 Mac Pro
另外 mobility 去出 MBA ,  ...
我都係做左依家份工 對得 "一般user" 多 先明點解 AMD 打唔入商用market
天然系長髮眼鏡娘 最高

唔好移去電子版啦
又死晒無人講
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2013-8-10 08:15 發表

N記個 SHIELD 咪係囉
用 N 記顯卡 (要支援 Wireless , 呢part唔知佢有無指定要用乜) => Project SHIELD 拿住 =>  Video 出電視show 畫面
but too weak

引用:
原帖由 dom 於 2013-8-10 08:10 發表

如果你有留意
前年我去 COMPUTEX, 一向唔多想去 Intel Booth 睇既我
都係因為 WiDi 玩無線 引左我埋去 , 只不過可能 Intel 授權食水深
兩年黎 話就話 內顯 Sandy Bridge個代已經 Built in support WiDI , 只不過 ...
royalties are what make thunderbolt and widi not popular