[硬件] 16G / 32G SDHC Class10 幾$$ ??

我以前買左張16GB Class 10 , 覺得好慢
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
Originally posted by 孔明 at 2010-5-30 12:38:
我以前買左張16GB Class 10 , 覺得好慢
咩牌??

我張 Adata 8G C10

引用:
Originally posted by lctang at 2010-5-30 12:22:
就係比550D 連拍
不過小馬馬個張好似慢左DD 同 class 6 差唔多...
今朝打左電話問我fd(佢同我一齊買左同一張的),
佢都試過張卡,話應該無咁慢………

唔知我係card reader 抑或其他地方出問題??

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-5-30 13:44:

今朝打左電話問我fd(佢同我一齊買左同一張的),
佢都試過張卡,話應該無咁慢………

唔知我係card reader 抑或其他地方出問題??
同一張唔同 card reader

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-5-30 12:08:

一分錢一分貨,
東芝32GB Class 10 白卡,一定唔只 $799 o添…………
(e.g. Sandisk Extreme Class 10 32GB,$12xx)
東芝16GB Class 10 白卡都只係賣~$350,相信如果有32GB,應該唔會貴過$799卦?!
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
Originally posted by lctang at 2010-5-30 12:54:
我張 Adata 8G C10
你張卡幾時買? 之前"醫偏私"好似有人測過,寫入速度冇你呢張咁快。
各位吹部友多多保重!

引用:
Originally posted by 河本鬼茂 at 2010-5-31 00:44:
你張卡幾時買? 之前"醫偏私"好似有人測過,寫入速度冇你呢張咁快。
上個月

$15X 買

有時真係 card reader 問題

引用:
Originally posted by lctang at 2010-5-31 11:17:

上個月

$15X 買

有時真係 card reader 問題
係,底板南橋都會影響到速度。

話時話,以前有d人話驚Adata會lost data......
各位吹部友多多保重!