[硬件] [AMD 愛好者系列#34a] 美幸號 R2 新朋友 - GTX460

我得一隻 mon , 唔需要 Multi-mon 功能
最緊要打機爽就得
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by dom at 2010-7-13 00:13:
最緊要打機爽就得
Eyefinity爽處係即使加到3隻mon fps都唔會drop.

唔知唔洗插電的 Fermi 幾時出

對佢有d 興趣

下一代Radeon 都係北方群島+南方群島混合體, 冇咩大改良, 冇興趣

5770 128bit 其實都好夠力
同埋慳電, 可以長成服役
相反, 460/5830 係食電怪
當下一代效能級出現, 就好快返歸

引用:
Originally posted by dom at 2010-7-13 00:13:
最緊要打機爽就得
5000+ 開4 & OC 3Ghz + 5770打BC2全開
都可以勁順

引用:
Originally posted by fo2live at 2010-7-13 11:21:
唉 唯有用住4830

引用:
Originally posted by hungjoyee at 2010-7-13 11:28:

唉 唯有用住4830
4830/4850 真係好硬正的產品

到而家都可以應乎到唔少game (唔計要High Detail/DX11)

引用:
Originally posted by fo2live at 2010-7-13 11:21:
我睇緊460 non-ref/Green,到時可以做到單Pin萬歲

搭訕問問,

而家用緊 Galaxy GTX 260+ ADDA 3風扇版,
值唔值得上 GTX 460??

引用:
Originally posted by DICKXDV at 2010-7-13 11:53:

到而家都可以應乎到唔少game (唔計要High Detail/DX11)
無錯 食電少過460 但係效能460好過佢

引用:
Originally posted by Tommi_Vercetti at 2010-7-13 17:12:

我睇緊460 non-ref/Green,到時可以做到單Pin萬歲
到時候換差唔多啦

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-13 17:23:
搭訕問問,

而家用緊 Galaxy GTX 260+ ADDA 3風扇版,
值唔值得上 GTX 460??
比條LINK 你睇下

http://www.techpowerup.com/revie ... _460_768_MB/29.html

http://www.techpowerup.com/revie ... TX_460_1_GB/31.html

你可以作出參考

如果你 HTPC 用既話
GTX460 新加支援 Bitstream HDMI  , Dolby TrueHD 之類 同 HD5xxx 系睇齊既新功能
應該幫到你手
打機都係

如果兩樣都同你既用途無關既話 , 可以慳翻d 了
小馬馬如果唔打機 既話 其實學 企鵝咁講 Downgrade 換張 HD5770 已經夠
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Originally posted by DICKXDV at 2010-7-13 11:53:

HD4850 我無否認過佢係正product
唔係我都唔會 由 512MB => 1GB 版啦
不過美幸號發老皮話唔鍾意 , 無計
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
Originally posted by fo2live at 2010-7-13 11:22:

5000+ 開4 & OC 3Ghz + 5770打BC2全開
都可以勁順
1920 x 1080 8xAF + 8xAA ?
天然系長髮眼鏡娘 最高