[硬件] 咁樣 ssd 算唔算開始抵玩呢?

原本用X25-V
而家用緊WD5000AAKS

等G3...

話說我隻X25-V放$800
而家一手都只係$7xx

引用:
原帖由 LKNim 於 2010-11-4 19:19 發表
原本用X25-V
而家用緊WD5000AAKS

等G3...

話說我隻X25-V放$800
而家一手都只係$7xx
G3我都想order....linke出個好價啦

我放G2 X25-V(40G)係諗住同價入返G3 X25-V(80G)
照而家個價既勢黎睇應該唔會失望

3.5果張Pcb係自家嫁
個Fw仲未寫得好 效能差過2.5

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2010-11-5 17:07 發表
3.5果張Pcb係自家嫁
個Fw仲未寫得好 效能差過2.5
我睇o左官網 d 資料真係咁樣
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-11-4 02:48 PM 發表

我唔professional

不過用左ssd,開機快好多,win7個loading window load兩下就go,之後2/3秒就入到desktop行得走得

click ie即刻彈出黎,呢幾日諗住裝埋隻nba ...
千祈唔好畀我有機會試玩,我實上癮都似

我其實想 Notebook 轉 SSD
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2010-11-6 21:59 發表
我其實想 Notebook 轉 SSD
me 2, planning OCZ V2 60GB, for ~11xx.
Is it powered by Sandforce controller?
And is it worth buying?

引用:
原帖由 ccw 於 2010-11-6 22:08 發表

me 2, planning OCZ V2 60GB, for ~11xx.
Is it powered by Sandforce controller?
And is it worth buying?
我用緊,正到痺

係sandforce,一試難忘

我行晒全高登,最平係中央田斜對面間好似叫雄志果間

即係display motherboard對面

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-11-6 22:50 發表

我用緊,正到痺

係sandforce,一試難忘

我行晒全高登,最平係中央田斜對面間好似叫雄志果間

即係display motherboard對面

buy SSD = no money for DC

引用:
原帖由 ccw 於 2010-11-6 23:03 發表

buy SSD = no money for DC
買啦,我早幾日行過好似賣$1080

之前賣$1120,comdex要$1179

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-11-6 23:20 發表

買啦,我早幾日行過好似賣$1080

之前賣$1120,comdex要$1179
........that sounds great

引用:
原帖由 ccw 於 2010-11-6 23:29 發表

........that sounds great
我果次足足行左兩三個鐘先決定買,不過唔知點解去左comdex買,仲要本來唔係想買60gb

不過宜家問我,我就話抵玩

覺得我好魔鬼tim

其實睇需要啦,如果想load window同埋常用program 爽d,呢d錢抵比既

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-11-6 23:34 發表

我果次足足行左兩三個鐘先決定買,不過唔知點解去左comdex買,仲要本來唔係想買60gb

不過宜家問我,我就話抵玩

覺得我好魔鬼tim

其實 ...
我係度諗緊好唔好買兩隻行 raid 0

引用:
原帖由 469394 於 2010-11-6 23:35 發表

我係度諗緊好唔好買兩隻行 raid 0

我都好想知個效果,買啦