[智能電話] Apple即將推出TD-SCDMA版3G/4G Iphone

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-1-28 16:58 發表

阿爺唔會比
諗下點解會有3網合一, 就知道想台起 728 同 762

而且, 以我所知, TD-SCDMA 同而加 2G 唔可以互通
如果唔係, 佢搵 2G 個 network 囉762 既 iphone 都夠玩
而加佢個 2G network 已經 7X% full, 好難再加 ...
技術上可以,視乎941肯唔肯俾iphone用
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2011-1-28 23:22 發表

技術上可以,視乎941肯唔肯俾iphone用
如果係既, 佢就唔會比 家電話 (有D似 smartone 個家3G 電話咁) 佔用 2G network 啦....
而加就係出左家電話, 加上 iphone, 突然間係唔夠一年年
network utilization 由 50% -> 7X%

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-1-29 00:19 發表

如果係既, 佢就唔會比 家電話 (有D似 smartone 個家3G 電話咁) 佔用 2G network 啦....
而加就係出左家電話, 加上 iphone, 突然間係唔夠一年年
network utilization 由 50% -> 7X% ...
我有941年報,要睇下先,唔係好記得!
longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2011-1-29 07:48 發表

我有941年報,要睇下先,唔係好記得!
段新聞係上個月底出
好多人都好奇, 點解聯通 1/12 出新 notice
作為最受害既 941 竟然唔出聲, 之後先發覺
佢推出家電腦, 講就話用 3G network
不過有人發現佢有 80% 既utilization 係用返 2G
再加上之前轉過黎既 iPhone 用家
佢而加有苦都出唔到聲
所以唔敢去搶 iPhone 客
佢而加既處景有D似幾年前既3仔
發展 3G 又唔如意, 2G 又爆
不過 941 現金多, 佢可以守一段時間
or 發展其他野...

引用:
原帖由 irvingtin 於 2011-1-29 13:55 發表

段新聞係上個月底出
好多人都好奇, 點解聯通 1/12 出新 notice
作為最受害既 941 竟然唔出聲, 之後先發覺
佢推出家電腦, 講就話用 3G network
不過有人發現佢有 80% 既utilization 係用返 2G
再加上之前轉過黎既 iP ...
大家死忍941 2G o既原因唔係佢話音好,係覆蓋強

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-1-29 13:59 發表

大家死忍941 2G o既原因唔係佢話音好,係覆蓋強
我知呀..
不過家電話唔使掛....
收到就可以~