[智能電話] 十年whatsapp已開

我有android都無用whatsapp

引用:
原帖由 lorym 於 2011-8-18 10:24 發表
剛剛問同事借部艾瘋四搞左。

(好在公司仲有人用艾瘋0者。)

01 教的方法:

各位不用這麼麻煩了!!
不需要把IPHONE上的WHATSAPP移除(APP上已經還是要付費)
只需要先進入IPHONE的WHATSAPP裡面
之後選"設定"-> ...
人地部iphone原有既 chat history 會唔會無o左?

引用:
原帖由 XT 於 25-8-2011 09:48 PM 發表

人地部iphone原有既 chat history 會唔會無o左?
佢部艾瘋只係改左號碼,
並不雖把 whatsapp 移除,
所以所有記錄仍然存在。

我都搞掂左

引用:
原帖由 lorym 於 2011-8-25 22:17 發表

佢部艾瘋只係改左號碼,
並不雖把 whatsapp 移除,
所以所有記錄仍然存在。
聽晚問人借部機黎搞搞佢先

引用:
原帖由 XT 於 25-8-2011 10:54 PM 發表

聽晚問人借部機黎搞搞佢先
但你自已既記錄記得要儲存左先喎。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-8-25 23:16 發表

但你自已既記錄記得要儲存左先喎。
講清楚少少... 係 android 機 :shakehand

引用:
原帖由 lctang 於 25-8-2011 11:23 PM 發表

講清楚少少... 係 android 機 :shakehand
你唔係已經搞掂左喇咩?

引用:
原帖由 ivan15 於 2011-8-12 23:12 發表
其實.....我部ipod touch 可以幫大家狂reg ga wor...?
反正我都唔用佢黎玩ga la...
幫我搞

引用:
原帖由 ivan15 於 2011-8-12 23:12 發表
其實.....我部ipod touch 可以幫大家狂reg ga wor...?
反正我都唔用佢黎玩ga la...
一部touch 可以reg 幾個tel 都得????

引用:
原帖由 DICKXDV 於 26-8-2011 01:13 PM 發表

一部touch 可以reg 幾個tel 都得????
可以,
只不過係更改電話號碼之嘛,
但當部安卓電話重裝whatsapp之後部touch就一定要改返原本個電話號碼。

我同事部艾瘋四已經幫五個人搞掂十年了。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-8-26 13:48 發表

可以,
只不過係更改電話號碼之嘛,
但當部安卓電話重裝whatsapp之後部touch就一定要改返原本個電話號碼。

我同事部艾瘋四已經幫五個人搞掂十年了。 ...
禁就要學下點做

引用:
原帖由 DICKXDV 於 26-8-2011 02:18 PM 發表

禁就要學下點做
lorym 教學加強版。

01 教的方法:

各位不用這麼麻煩了!!
不需要把IPHONE上的WHATSAPP移除(APP上已經還是要付費)
首先在安卓機選WHATSAPP → setting → more → 按chat history backup → 可以出返晒去主頁。
然後
只需要先進入IPHONE的WHATSAPP裡面
之後選"設定"->"聊天室設定"->我的手機(更改我的號碼)就可以了!
切記!!更改完號碼後在ANDROID上會收到簡訊
在輸入到IPHONE上等程式確定更改成功後
ANDROID手機上要先把程式移除在安裝後
就會自動延長時間了!!
再來就把原IPHONE上的號碼再改回原來手機的號碼就可以了!不然會有問題
現在不清楚這樣有沒有次數限制
我用我女友手機已經改過兩隻ANDROID手機了!!

引用:
原帖由 lorym 於 2011-8-26 14:35 發表

lorym 教學加強版。

01 教的方法:

各位不用這麼麻煩了!!
首先在安卓機選WHATSAPP → setting → more → 按chat history backup → 可以出返晒去 ...
WHATSAPP acc 係跟號碼的可?

轉左機都繼續?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 26-8-2011 03:01 PM 發表

WHATSAPP acc 係跟號碼的可?

轉左機都繼續?
係。

我有同事由艾瘋四轉去 GS2 咁咪.........由一世變左十年囉。